Galaxy S6'da pil değiştirmenin maliyeti...

Galaxy S6 ve S6 Edge'in pilinin değişmesi gerektiğinde, cebinizden işte bu para çıkacak!

Pil değiştirmenin maliyeti...

Samsung Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge'in sahip olduğu yüksek fiyatlar neticesinde kullanıcıları en çok endişelendiren konulardan biri, elbette bu telefonların olası hasarlarında ödeyecekleri tamir masrafının ne olacağı. Özellikle her iki telefonun da metalik tasarımından dolayı açılamayan arka kapağı ve dolayısı ile değiştirilemeyen bataryası sebebiyle, olası bir batarya hasarında ve pilin değiştirilmesi gerektiğinde ayrılacak bütçe sonunda belli oldu.

S6 ve S6 Edge sahiplerinin içine su serpecek açıklama nihayet Samsung'dan geldi. S6 ve S6 Edge'in bataryasıyla ilgili sorun olduğunda ve değiştirilmesi gerektiğinde kolaylıkla bir iş günü içinde, teknik servis tarafından değiştirilebileceğini söyleyen Samsung, bu işlemin uygun bir ücret karşılığında yapılabildiğini açıkladı. Yaklaşık 45 dolarlık bir teknik destek hizmeti karşılığında batarya değiştirilebiliyor. Elbette bu durum garanti süresi dolan telefonlar için geçerli. Garanti kapsamındaysa, zaten herhangi bir sorun yok.

Bu arada, bahsi geçen ücretin yurt dışı için açıklandığını hatırlatmakta yarar var. Aynı durumda ülkemizdeki kullanıcıların ne kadar ödeyeceği henüz belli değil. Ama bizim tahminimiz, ücretin yaklaşık olarak aynı sevide kalacağı yönünde.

Okuyucu Yorumları