Galaxy S7 Active, su geçiriyor mu?

Samsung'un dayanıklığıyla öne çıkan yeni telefonu Galaxy S7 Active, iddiaya göre suya pek de dayanmıyor!

Galaxy S7 Active, su kaçırdı!

Geçen hafta ABD'de satışa sunulan Galaxy S7 Active, Galaxy S7'nin "sağlamlaştırılmış" sürümü ve 1,5 metre suyun altında 30 dakika kalabilme, toz geçirmeme gibi özelliklerle geliyor. En azından Samsung'un iddiası böyle.

Ancak bağımsız ürün inceleme dergisi Consumer Reports, Samsung'un iddialarının tam anlamıyla geçerli olmadığını söylüyor. Dergi, yaptığı testlerde telefonun 30 dakika suda kaldıktan sonra ekranının yeşil ve farklı renklerde yanıp söndüğünü, dokunma komutlarına cevap vermeyi durdurduğunu, kamera lensinde küçük baloncukların görünür hale geldiğini söyledi.

The Associated Press'e konuşan Samsung ise "çok düşük bir ihtimal olsa da, kusurlu bir cihazın gerektiği kadar su geçirmezlik sunmama ihtimali bulunabilir" dedi. Bunun üzerine Consumer Reports, bulgularının yalnızca bir değil, iki telefonda da aynı olduğunu söyledi: "İki tane aldık ve ikisi de bozuldu."

Consumer Reports'un testlerinden çıkan ilginç bir sonuç ise "sağlam" sözcükleriyle satılmayan, ancak yine IP68 su ve toz dayanıklılığıyla gelen Galaxy S7 ve Galaxy S7 Edge'in testleri geçmesi oldu.

Okuyucu Yorumları