Galaxy S7 edge, En Düşük SAR Değerine Sahip!

Piyasadaki en popüler akıllı telefonların yaydıkları radyasyon miktarları açıklandı!

SAR değeri en düşük telefon...

Galaxy Note 7'nin neden olduğu kargaşadan dolayı ciddi bir imaj sorunu yaşayan Samsung yine de Galaxy S7 edge gibi modelleri sayesinde pazardaki ayrıcalıklı konumunu korumayı bildi. Halihazırda piysadaki en iyi akıllı telefonlardan biri olarak değerlendirebileceğimiz Galaxy S7 edge, yeni bir rapora göre önemli bir unvana daha sahip oldu. Buna göre cihaz dünyadaki en popüler 10 akıllı telefon arasında elektromanyetik radyasyon düzeyinin en düşük olduğu telefon olma özelliğini taşıyor.

Kısaca SAR (spesific absorption rate) olarak da bilinen bu değer bir cep telefonunun yaydığı ve insan vücudu tarafından absorbe edilen radyasyon miktarını ifade ediyor. Yani bir cihazın SAR değeri ne kadar düşükse bu durum insanlar için o kadar iyi. PhonAndroid'de yer alan raporda incelemeye tabi tutulan 10 popüler telefon arasından Galaxy S7 edge 0.264 W/kg'la en düşük SAR değerine sahip telefon olarak belirlendi. S7 edge'i 0.278 W/kg'la Asus Zenfone 3, 0.290 W/kg'la Galaxy A5 (2016) ve 0.304 W/kg'la Lenovo Moto Z izledi.

Yapılan testlerde en yüksek SAR değerine sahip olan cihazlar ise 1.5 W/kg ve 1.43 W/kg ile Huawei Honor 8 ve P9 modelleri oldu. En düşük SAR değeri sıralamasında Apple'ın iPhone 7 Plus (1.24 W/kg) ve iPhone 7 (1.38 W/kg) modelleri sırasıyla yedinci ve sekizinci olabildi.

Okuyucu Yorumları