Galaxy S7 o kadar hızlı olmayabilir!

Galaxy S7'den gelen son hız testi sızıntısı, cihazın hangi modelinin daha "yavaş" olduğunu söyledi!

Snapdragon mu, Exynos mu?

Galaxy S7'nin bazı modelleri, düşündüğümüz kadar hızlı olmayabilir. Önceki sızıntılarda telefonun Exynos 8890 işlemciyle çalıştığını görmüştük. Ancak İngiltere ve ABD gibi bazı bölgelerde cihazın Qualcomm Snapdragon 820 işlemciyi kullanabileceği anlaşılıyor.

GeekBench 3'ten direkt olarak gelen hız testi sonuçları, Galaxy S7'nin bazı bölgelerde biraz daha güçsüz olan Snapdragon 820'ye yer verebileceğini gösteriyor. Qualcomm'un en son ve en güçlü işlemcisi olan Snapdragon 820, muhtemelen telefonun Avrupa ve ABD sürümlerinde kullanılacak. Exynos ise Asya gibi diğer pazarlardaki Galaxy S7'lerde bulunacak.

Hız testleri, Snapdragon 820'li Galaxy S7'nin tek çekirdekte 2282, çoklu çekirdekte 4979 puan aldığını gösteriyor. Bu sonuçlar, çoklu çekirdekte 4500 alan Exynos 7420'li Galaxy S6'ya göre oldukça iyi.

Qualcomm'un son işlemcisiyle daha önce yapılan testler, işlemcinin çoklu çekirdekte 5369 puanı aştığını göstermişti. Bu yüzden Galaxy S7'nin 5.000'i aşamamış olması biraz üzücü. Ancak testlerin henüz tam anlamıyla optimize edilmemiş bir prototipte yapılmış olma ihtimali var. Gerçek sonuçları elde etmenin tek yolu, telefon elimize geçtiğinde onu bizzat test etmek olacak.

Şimdiye kadarki tüm dedikodular, Samsung Galaxy S7'nin Şubat sonundaki Mobil Dünya Kongresi'nde tanıtılacağını söylüyor. Söylentiler gerçeğe dönüşürse belki de telefonu Mart ayında ele geçirip test etmeye başlayabiliriz.

Okuyucu Yorumları