Galaxy S7'ye Live Photos geliyor!

iPhone 6S'in ayırt edici yeteneği, Samsung'un bir sonraki amiral gemisinde de olabilir!

Galaxy S7'ye iPhone işlevi!

Fotoğraflarınızı birkaç saniyelik videolar halinde kaydeden Live Photos işlevi, iPhone 6S ve iPhone 6S Plus'ın önemli yeniliklerinden bir tanesiydi. Şimdiyse bu işlevin benzeri, Samsung'un bir sonraki telefonu Galaxy S7 için yola çıkmış görünüyor.

Samsung, tam olarak Live Photos gibi çalışmasa da benzer bir işlev olan Animasyonlu GIF işlevini ilk olarak Galaxy S4'te sunmuştu. Bu işlev, birkaç fotoğrafı birleştirerek animasyonlu bir GIF dosyası hazırlıyordu. Bunun yanında Sound and Shot adlı bir işlev fotoğraflara ses eklemenize izin veriyordu. Şimdi ise bir Samsung mühendisi, Apple'ın Live Photos işlevine benzer bir işlevin geliştirilmekte olduğunu, işlevin adının ise Vivid Photos olduğunu söyledi.

Vivid Photos'un Galaxy S7'ye yetişmesi bekleniyor ancak yetişmezse, daha sonra bir yazılım güncellemesiyle sunulacak. Vivid Photo'larınızda ses olmayacak ancak bunun paylaşımı kolaylaştıracağı söyleniyor.

Bu arada Samsung, Live Photos'a benzer işlevler geliştirmeye çalışan tek Android üreticisi değil. HTC'nin One'daki Zoe Capture, fotoğraftan önce ve sonra video kaydederek benzer bir işlev sunuyor.

Okuyucu Yorumları