Galaxy S7'yle birlikte "spam"in sonu geliyor!

Galaxy S7 ve S7 Edge, çok fazla konuşulmayan ama çok hoşunuza gidecek ekstra bir yeteneğe daha sahip

Galaxy S7, "çarpı atacak"

Mobil cihaz kullanıcılarının hemen hepsinin en çok şikayetçi olduğu şeylerden birisi "spam" olarak bilinen istenmeyen mesajlar ve yine benzeri gereksiz çağrılar... Türkiye'de de son dönemlerde fazlasıyla can sıkan bu mesajlar ve aramalar büyük bir dert. Teknoloji devi Samsung bu durumdan yakınanların feryatlarını duymuş olacak ki, nihayet duruma el atmaya karar verdi.

Galaxy S7 ve Galaxy S7 Edge kullanıcıları, Samsung ve Whitepages adlı bir firmanın yaptığı işbirliği sayesinde bu tür istenmeyen mesaj ve aramalarından korunacak. Spam tanımlama ve arayıcının kullanıcı kimliğini belirleme gibi özellikler sunan ABD'li firma Whitepages'in Samsung'un yeni amiral gemisi modellerine özel olarak geliştirdiği bu yeni hizmet kullanıcılara kapsamlı bir koruma sağlayacak.

Kullanıcılar; bu özellik sayesinde aldıkları çağrılar bilinmeyen bir numaradan gelse de bunun hangi yerel şirket ya da hangi firmadan geldiğini de öğrenebilecekler. Diğer yandan bir çağrının spam olduğu şüphesi varsa ayrıca işaretlenerek ekran üzerinde bu etiketle gösterilecek. Aynı süreç mesajlar için de geçerli olacak. Kullanıcılar ayrıca uzak durmak istedikleri numaraları bildirip onları engelleyebilecekler.

Şimdiye kadar özellikle ABD'de faaliyet gösteren Whitepages'ın hizmetleri Galaxy S7 ve S7 Edge aracılığıyla, aralarında Türkiye'nin de yer aldığı Avustralya, Brezilya, Kanada, Fransa, Almanya, Hong Kong, İsrail, İtalya, Meksika, Filipinler, Singapur, İspanya, İsveç ve İngiltere gibi ülkelerde kullanılabilecek.

Okuyucu Yorumları