Galaxy S8, "Bixby" İle Geliyor!

Galaxy S8 piyasaya çıktığında, beraberinde büyük ihtimalle Bixby'yi de getirecek. Peki nedir bu Bixby; ne işimize yarayacak?

Galaxy S8, "Bixby" ile geliyor!

Samsung geçen ay Viv Labs'ı aldığını açıklamıştı. Yapay zeka geliştirmekte uzmanlaşmış olan bu ekip aynı zamanda Siri'nin yapımında da rol oynadı. Viv Labs açık bir yapay zeka platformu geliştirdi ve bu platform sayesinde diğer yapımcılar Siri gibi yapay zeka asistanları sistemlerine entegre edebiliyorlar. Ve söylentiler doğru ise, Galaxy S8 bu tarz bir asistanla birlikte gelecek.

Samsung, Güney Kore'de "Bixby" isminin patentini aldı. Uygulamanın detaylarında "kişisel bilgilerin düzenlenmesinde kullanılacak olan bir bilgisayar yazılımı," "akıllı telefonlar gibi taşınabilir cihazlarda ses tanıma sistemi kullanan bir yazılım" ve "hands-free kullanımı sağlayan, ses tanıma sistemli mobil uygulama" tanımlamaları dikkat çekiyor.

Şu an Galaxy S8'in akıllı asistanının isminin Bixby olması sadece bir spekülasyondan ibaret. Ama bu patent detayları sayesinde geçmişte isabetli spekülasyonlar yapılmıştı, yine de beklemekten başka çaremiz yok....

Okuyucu Yorumları