Galaxy S9 Ekranı Sorular ile Boğuşuyor

Bazı Galaxy S9 sahipleri, ekranlarında can sıkıcı bazı önemli sorunlarla karşı karşıya kaldıklarını söylüyor!

Galaxy S9'da sorun çıktı

Samsung, piyasadaki en kaliteli mobil ekranları üretiyor. Akıllı telefonlarında bulunan AMOLED ekranlar, insanların Samsung'u seçmesinin temel sebeplerinden biri. Lider konumda da olsa Samsung'un mobil ekranları maalesef kusursuz değil. Aşırı doygun renk sorunu markanın AMOLED ekranlarıyla özdeşleşen bir problem haline gelmiş durumda.

Galaxy S9 Ekranı Sorular ile Boğuşuyor

Samsung, AMOLED ekranlarını sürekli olarak geliştiriyor ve rekabette liderliği elinden bırakmıyor. Galaxy S9 ve S9+ ile birlikte gelen Infinity Display teknolojisi bir çok farklı teknoloji sitesi tarafından piyasadaki en iyi ekran kabul ediliyor. Ancak bir yandan da müşteri geri bildirimlerine bakılırsa Samsung AMOLED'ler bazı ciddi sorunlar ile birlikte gelebiliyor.

Farklı forum ve sosyal medya sayfalarında konuşan Galaxy S9 sahipleri renk bandı sorunlarından bahsediyor, bazı kullanıcılar ise yepyeni telefonlarında karanlık ve siyah görsellerin sorunlu olduğunu bildiriyor. Siyah ezilmesi denilen bu sorun oynatılan medyadaki çok karanlık ve siyah alanların kumlu veya pikselli siyah bloklar halinde görünmesine sebep oluyor. Oluşan efekt sanki sıkıştırılmış bir video ya da görsel formatına benzer rahatsız edici bir görüntü ortaya çıkarıyor.

Benzer bir sorun Galaxy S8'de de bulunuyordu, ancak yeni nesil telefonlarda benzer sorunların hala bulunuyor olması can sıkıcı bir durum. Ayrıca bu sorunlar aslında çok sınırlı sayıda kullanıcıyı etkiliyor olabilir. Maalesef Samsung henüz bu konuda resmi bir açıklama yapmadı.

Okuyucu Yorumları