Galaxy S9 ve S9+ Donanım Kalitesiyle Şaşırttı

Consumer Reports, Galaxy S9 ve S9+ telefonlarının sağlamlığı, hızı ve ses kalitesinden etkilendiğini açıkladı.

Galaxy S9'dan etkileyen sonuçlar

Consumer Reports'un yeni raporuna göre Samsung'un Galaxy S9 ve S9+ telefonlarını daha hızlı, dayanıklı ve kaliteli hale getirmek için sarf ettiği çabalar boşa çıkmadı. Galaxy S9 ve S9+, Consumer Reports'un dayanıklılık, hız ve ses kalitesi alanlarının tümünde birinci oldu. Amiral gemisi akıllı telefonlar içinde en büyük yenilikleri sunan Samsung'un bu başarıları elde etmesi şaşırtmadı.

Daha hızlı, daha güçlü ve kaliteli

Dayanıklılık testi için 100 kez tumbler'a atılan Galaxy S9, birkaç ufak çizik dışında bir hasar almadı. Galaxy S9+'un 50'inci tumbler testinde ise ekran çatladı. Consumer Reports, S8 ve S8 +'ın testten geçemediğini ve ikisinin de "kullanılamayacak derecede hasarlı" hale geldiklerini hatırlattı. Samsung'un yeni amiral gemilerinde daha kuvvetli metal ve cam alaşımları kullandığı kesin, ancak yine de bir kılıf ile ekran koruyucusu kullanmanızı tavsiye ediyoruz.

Galaxy S9 ve S9+ ses ve hız kategorilerinde yeni Snapdragon 845 işlemcisi ve Dolby Atmos destekli stereo hoparlörleri sayesinde tüm rakiplerini geçti. Ancak şaşırtıcı şekilde pil ömrünün S8 ve S8+'da daha iyi olduğu ortaya çıktı. Exynos sürümünün Snapdragon varyasyonuna göre daha az pil ömrüne sahip olması zaten eleştiriliyordu, ancak markanın resmi açıklamalarına rağmen, Infinity Display'in pil ömrüne olan etkisi inkar edilemez gibi görünüyor.

Consumer Reports'a göre iki telefon da çektiği fotoğrafları aşırı keskinleştiriyor, ancak kulllanıcılar S9 ve S9+'ın karanlık ortamlarda fotoğraf çekme konusunda önceki nesillere göre çok daha iyi olduğu konusunda hemfikir.

Consumer Reports, S9 serisinin önceki nesle göre daha iyi olduğu sonucuna varsa da, kullanıcılara göre bu fark çok da büyük değil. Bir çok kullanıcıya göre önceki nesil Galaxy'ler halen son derece güçlü ve kaliteli.

Okuyucu Yorumları