Galaxy Tab 7.7'ye şok yasak

Apple ve Samsung arasında devam eden patent savaşında Samsung, tüm Avrupa'da önemli bir darbe yedi!

Samsung'a şok yasak

Samsung'un Galaxy Tab 7.7 tableti, Dusseldorf'daki yüksek mahkeme tarafından tüm Avrupa'da yasaklandı. Mahkeme, tasarımı yenilenen Galaxy Tab 10.1N'nin Apple patentlerini çiğnemediğine hükmetti, ancak Galaxy Tab 7.7'nin satışı, tabletin iPad'e benzemesi dolayısıyla durduruldu.

Alman mahkemesine göre Galaxy Tab 7.7, Apple'ın 2004'den kalan çizimlerinde tarif edilen patentleri çiğniyor. Bununla birlikte mahkemenin diğer bir hükmü, Almanya'ya özel Galaxy Tab 10.1N'nin Apple'ın tasarımlarını ihlal etmediği yönünde. Böylelikle daha düşük sayılan Dusseldorf yerel mahkemesinin önceki kararı onaylanmış oldu. Mahkemeye göre bu iki karar da "son karar" niteliğini taşıyor.

Apple karar üzerine henüz bir açıklamada bulumazken, Samsung Galaxy Tab 7.7 hakkındaki hüküm dolayısıyla hayal kırıklığına uğradığını, ürünü Avrupa'da sunmak için ellerinden gelen tüm önlemleri alacaklarını söyledi. Galaxy Tab 10.1N kararından memnun olan Samsung, Apple'ın "bu tür genel patentler üzerinde yasal hak iddia etmeye devam etmesinin, tasarımda yeniliği ve endüstride ilerlemeyi kısıtlayacağını" söyledi.

Dusseldorf'daki yüksek mahkemenin kararı, Samsung'un yaptığı açıklamaya göre AB ülkelerini etkileyecek. Dolayısıyla son zamanlarda Nexus 7'nin de gölgesinde kalan Galaxy Tab 7.7'nin satışlarında önemli bir düşüş bekleniyor.

Okuyucu Yorumları