"Galiba ipin ucunu kaçıdık!"

Apple'ın kurucusundan çok konuşulacak itiraflar:"Galiba ipin ucunu fena halde kaçırdık!"

"Galiba ipin ucunu kaçıdık!"

Dünya'nın en büyük şirketlerinden biri haline gelen Apple'ın kurucularından ve bilişim dünyasının en önemli isimlerinden biri olan Steve Wozniak'ın bugün teknolojinin geldiği noktadan gurur duymasını bekleyebilirsiniz. Ama o olaya çok farklı bir yerden bakıyor ve baktığı yerden manzara pek de hoş görünmüyor.

Geçenlerde verdiği bir röportajda Wozniak şunları söyledi: "İpin ucunu fena halde kaçırdık. Tamamen teknolojiye bağımlı hale geldik. İnterneti kapatamıyoruz, akıllı telefonlarımızı kapatamıyoruz, bilgisayarlarımızı kapatamıyoruz. Eskiden sorularımızı akıllı insanlara sorardık. Şimdi kime soruyoruz? İpucu vereyim G ve O harfleriyle başlıyor ve bu God (Tanrı) değil..."

Wozniak'ın eleştirilerinden bir zamanlar parçası olduğu Apple da nasibini alıyor. Cep telefonu pazarından bahsederken Wozniak, Apple'ı şu sözlerle eleştiriyor: "Apple'ın yapmaya çalıştığı şey tüm kullanıcı tecrübesini kontrol etmeye çalışmak. Ama Android'in yaklaşımı daha farklı ve bir süre sonra Apple'ın elinde sadece cep telefonları kalacak."

Okuyucu Yorumları