Game of Thrones'ta Azor Ahai Kim?

Game of Thrones'un final sezonunda Azor Ahai'nin kim olduğu resmen belirli olacak. Peki olası şüpheliler kimler?

Game of Thrones'ta Azor Ahai kim?

Game of Thrones'un(Taht Oyunları) final sezonu, 14 Nisan 2019'da HBO platformu üzerinden yayına sunulacak. Doğal olarak dünyanın en popüler dizisi hakkında pek çok söylenti yer alıyor. Bunlardan belki de en önemlisi Azor Ahai'nin kim olacağı?

Azor Ahai, Game of Thrones'tan yüzlerce yıl önce, kılıcı Lightbringer(Işık Getiren) ile Ak Gezenlerin saldırısını savuşturan bir kahraman. Azor Ahai, White Walker'lara karşı kullanmak için 30 gün boyunca bir kılıç dövmüş ama kılıç, suya sokulunca anında kırılmıştı. Azor Ahai'nin ikinci denemesi 50 gün boyunca bir kılıç dövmek ve onu bir aslanın kalbine sokarak güçlendirmekti. Kılıç, maalesef yine kırıldı. Azor Ahai'nin üçüncü hamlesi trajik, fedakarlık içeren bir hamleydi. Her ne kadar ruhu parçalansa da 100 gün boyunca dövdüğü kılıcı, karısı Nissa'nın kalbine sapladı. Kılıç bu kez kırılmadı ve Ak Gezen tayfasını silip süpürdü. Çünkü sevdiği kişinin ruhu kılıçla bir olmuştu.

Finalde, yeni Azor Ahai'nin ortaya çıkacağı defalarca kez ima edildi. Peki yeni Azor Ahai kim olacak? Karşınızda olağan şüpheliler...

Jaime Lannister

Kendisinden ilk kitaplarda ve ilk sezonlarda son derece haklı olarak nefret ettik. Ne var ki Jaime Lannister, Ed Stark ile olan karşılaşmasında bile onur sergiledi(kitapta düelloya karıştığı için kendi adamını epey hırpaladığını okuyabilirsiniz). İlerleyen yıllarda her açıdan çok sevdiği kardeşi Cercei'ye karşı çıkmaya başladı ve onu terketti. Azor Ahai, efsanelere göre kan ve küllerden doğacak ve sevdiği birini kurban edecek. Jaime Lannister'ın oldukça güçlü bir aday olduğunu söyleyebiliriz.

Jon Snow

Jon Snow bilmese de bir Targaryen. Üstelik tahtın yasal varisi ve White Walker efendilerini bile kolayca yere indirebilen Valyrian çeliği bir silah taşıyor. Öldürüldü ama Lord of The Light'ın hizmetkarı Melisandre tarafından ölümden döndürüldü. Kan ve kül içinden yeniden doğdu. Jon Snow, iddiada üzerine oynanabilecek karakterlerden biri.

Jorah Mormont

Kraliyetin en büyük kılıç ustalarından Jorah Mormont da adaylarımız arasında. Jorah Mormont, "Greyscale" hastalığına rağmen bir şekilde hayatta kalmayı başarıyor ve bir nevi yeniden doğuyor. Mormont, Daenerys'e sırılsıklam aşık. Bu noktada bir fedakarlık yapmak zorunda kalabilir.

Arya Stark

Azor Ahai, erkek olacak diye bir kural yok. Sevdiklerini bir bir kaybeden Arya Stark, onların intikamlarını tek tek aldı. Ayrıca "Faceless" organizasyonun bir üyesi olan Arya Stark, resmen yeniden doğdu.

Daenerys Targaryen

Daenerys Targaryen, çok sevdiği ejdarhasını Jon Snow'u korumak için feda etmek zorunda kaldı. Buna ek olarak, üç ejderhası bile ateşten, kandan ve külden doğdu. Kesinlikle çok ciddi bir aday.

Okuyucu Yorumları