Game of Thrones'ta Kimler Ölecek?

Game of Thrones'ta kimlerin ölüp, kimlerin sağ kalacağını 2016'da geliştirilen bir Yapay Zeka tahmin etti ve...

Game of Thrones'ta kimler ölecek?

Taht Oyunları'nın son perdesi için geri sayım başladı. Dünyanın en sansasyonel dizisi Game Of Thrones'un final sezonu 15 Nisan 2019 tarihinde, beyaz camda on milyonlarca hayranı ile buluşuyor. HBO ekibi, yedinci sezonun aksine işleri son derece sıkı tuttu ve sekizinci sezon bölümlerinin senaryolarının internette yayınlanmalarının, "büyük ölçüde" önüne geçti.

Game of Thrones dünyada çılgınlık yaratan bir popülarite kazandı. Öyle ki, Almanya'nın önde gelen üniversitelerinden Technical University of Munich, Game Of Thrones için bir yapay zeka mimarisi geliştirip, 2016'da yayınladı. Bu algoritma; Jon Snow'un hayatta kalacağını(Aslında bu ibare tam olarak doğru değil zira Snow, öldü ve Işığın Efendisi tarafından geri getirildi) ve Tommen Baratheon'ın öleceğini, yüzde 96 oranında vurgulamıştı.

Söz konusu algoritma, Game of Thrones Wiki and The Wiki of Fire and Ice kaynakları esas alınarak geliştirildi. Algoritmaya göre; Daenerys Targaryen, Tyrion Lannister, Varys, Samwell Tarl, Jaimie Lannister, Arya Stark ve Jon Snow büyük ihtimalle hayatta kalacak. Gregor Clegane (The Mountain-Dağ), Sansa Stark, Bran Stark ve Sandor Clegane (The Hound-Tazı) karakterlerinin yitip gitmesi ise yüksek olasılık olarak gösteriliyor.

Geçmişe bir kez daha dönüp bakalım. Algoritmanın 5 iddialı tahmininin üçü doğru çıkmıştı. 2016'daki tahminlerde; Tommen Baratheon, Stannis Baratheon, Daenerys, Davos Seaworth ve Petyr Baelish'in öleceği iddia edilmişti. 3/5, sürprizlerle dolu bir dizide hiç de kötü bir oran değil.

Artık 15 Nisan 2019 tarihini bekliyoruz. Son sezon sadece 6 sezondan oluşacak ve tüm sorulara yanıt verecek.

Okuyucu Yorumları