Game of Thrones'un son sezonu Nisan'da başlayacak!

Game of Thrones'un final sezonu, Nisan 2019 ayında başlayacak!

Game of Thrones Nisan'da geliyor!

Game of Thrones (Taht Oyunları) sekizinci ve son sezonu Nisan 2019 ayında başlayacak.

Bu tarih Salı günü dizinin resmi Twitter hesabında açıklandı ve dizinin geçmişteki en büyük sahnelerinden bazılarını içeren 30 saniyelik kısa bir video da yayımlandı.

Gönderilen tweet'te "Her savaş. Her ihanet. Her risk. Her çatışma. Her kurban. Her ölüm. Hepsi #Tahtİçin (#ForTheThrone)" cümlelerini gördük.

Yedinci sezon Night King'in (Gece Kralı) ölümden geri döndürülen (undead) ejderha Viserion'u güneye, Westeros'a doğru sürmesi, Duvar'ın bir kısmını yıkması ve arkasından Ölüler Ordusu'nun gelmesi ile bitmişti.

Ayrıca Snow'un gerçek bir Targaryen olarak statüsü de yedinci sezonda açıklanmıştı ancak (halası) Daenarys (Emilia Clarke) ile ilişkisine başladığı sıra Snow'un bundan haberi yoktu.

Game of Thrones'un son sezonu Nisan'da başlayacak!
John Snow'un soy ağacıHBO

Ayrıca eğer dizi altı bölümün tamamını Emmy ödüllerine yetiştirmek istiyorsa, sadece 7 Nisan veya 14 Nisan tarihlerinde ilk gösterimini yapabileceğini de belirtmekte fayda var çünkü Emmy girişleri için so tarih 31 Mayıs olarak belirlenmiş durumda.

Dizi, yazar George R.R. Martin'in Winds of Winter (Kış Rüzgarları) kitabını bitirmesinden önce sona erecek ve yazar, kısa süre önce yaptığı bir konuşmada bu kitap ile "zorlandığını" söylemişti...

Okuyucu Yorumları