Gamelab Istanbul Güz Dönemi Staj Başvuruları Başladı

Gamelab İstanbul, çeşitli departmanlarda görev alacak stajyerler arıyor.

Oyun stajında güz dönemi başlıyor

Oyun motoru yazılımları ve mobil oyunlar geliştiren Gamelab Istanbul, 2007 yılından bu yana Türkiye'nin en kapsamlı staj programını yürütüyor. Yaz döneminde İstanbul'un ve Türkiye'nin çeşitli üniversitelerinden gelen 86 öğrenciye staj imkanı sunan firma, 2017-2018 öğretim yılı güz dönemi için staj başvurusu kabullerine başladı.

Gamelab Istanbul öğrencilere eşsiz bir staj deneyimi sunuyor. Staj programı 1 hafta süren ön eğitim turu ile başlıyor. Ön eğitim aşamasında yazılımcı öğrencilerin örnek bir mobil oyun geliştirmesi sağlanıyor. Tasarımcı öğrencilere ise modelleme ve animasyon eğitimleri veriliyor. Eğitimler tamamlandıktan sonra öğrenciler devlet tarafından desteklenen ar-ge projelerinde görevlendiriliyor. Ar-ge projelerinde dışarıdan oyun motorları kullanılmıyor, ürünün tamamı ekip tarafından geliştiriliyor. Çalışmalar çeşitli üniversitelerdeki ofislerde yürütülüyor. Staj süresince tamamlayıcı işbaşı eğitimler verilmeye devam ediliyor. Resmi ar-ge ekibi üyesi oldukları için öğrencilerin isimleri ve yaptıkları işler kamu kurumlarına düzenli olarak raporlanıyor. Öğrenciler stajın sonunda birer staj sertifikası ile belgelendiriliyor. Çeşitli eğitimlerden geçen ve gerçek projelerde görev yapan stajyer öğrenciler, profesyonel meslek hayatına hazır hale getiriliyor.

Gamelab Istanbul'un her zaman gençlere yatırım yapan bir marka olduğunun altını çizen Gamelab Istanbul Kurumsal İlişkiler Müdürü Gonca Genç, öğrencilerin stajdan sonra kendi ürünlerini yayınlamasını hedeflediklerini belirtti. "Gamelab Istanbul'un 11 yılda geliştirdiği staj modeli dünyada benzeri olmayan son derece inovatif bir çalışma sistemidir" diyen Genç, "İleri düzey eğitimler ve gerçek ar-ge projelerinde çalışma imkanı sunan Gamelab Istanbul, öğrenciyi sadece oyun geliştirme işinde değil genel mesleki açıdan da bir üst seviyeye taşıyor" diyerek sözlerini tamamladı.

Staj programına üniversitelerin bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, bilgisayar programcılığı, oyun tasarımı, görsel iletişim, çizgi film-animasyon, grafik tasarım ve benzeri bölümlerinde okuyan öğrenciler kabul ediliyor. Güz dönemi başvuru süresi 22.09.2017 günü sona eriyor.

Gamelab Istanbul staj programına başvurular http://gamelab.istanbul adresinden yapılmaktadır.

Okuyucu Yorumları