Gameloft satılıyor mu?

Asphalt ve Modern Combat gibi oyunlara imza atan Gameloft, medya devi tarafından satın alınabilir!

Oyun devi satılıyor mu?

Görünene göre oyunlar, bir kez daha Vivendi'nin ilgi alanına girmiş durumda. Wall Street Journal'da yayınlanan bir habere göre Avrupalı medya devi, Gameloft'u satın alıyor. Gameloft, telefon ve tabletlerde popüler mobil oyunlara sahip ve bu oyunların arasında Disney'den lisanslı ürünlerin yanı sıra Modern Combat ve Asphalt gibi isimler yer alıyor.

Her iki firma da Fransa'da yer almakta ve bu satın alım, Vivendi'nin oyun hedeflerini çevreleyen olayların sadece küçük bir kısmı. 2013 yılında firma, oyun devi Activision Blizzard'daki büyük hissesini satarak, oyun dünyasının bir diğer devi olan, Far Cry, Assassin's Creed, Just Dance ve Tom Clancy serilerinin Fransa-tabanlı geliştiricisi Ubisoft'tan hisse satın almaya başlamıştı.

Buradaki önemli nokta ise, hem Ubisoft'un hem de Gameloft'un kontrolünün Guillemot ailesine ait olması ve ailenin şimdiye kadar Vivendi'nin yaklaşımlarına karşı çıkması. Ailenin WSJ'da yaptığı açıklamada "Vivendi'nin Gameloft'a düşmanca yaklaşımının Gameloft'un aktivitesi ve ekipleri için iyi olmadığı" söylenmekte.

Vivendi ve Gameloft ise henüz konu hakkında bir yorum yapmış değil...

Okuyucu Yorumları