Garajlar, cep ile açılacak

Cep telefonları artık konuşmaktan başka her işe yarıyor. Yeni trend, uzaktan kumandalı cepler

Garajları ceple açın

Posta okumaktan, radyo dinlemeye, video kaydedip, sesli ve görüntülü görüşmeye kadar pek çok alanlarda kullanılan cep telefonların yetenekleri gün geçtikçe daha da artıyor.

Teleses Yönetim Kurulu Başkanı Recep Uzelli, 3G (üçüncü nesil) cep telefonları ile neler yapabileceğimizi değerlendirdi.

Masaüstü bilgisayarlarda yapabildiklerimizi cep telefonlarıyla da yapılacağına değinen Uzelli, 3G teknolojisinin bir çok insanın hayatında ciddi bir değişikliğe neden olacağını vurguladı.

Yaptığı açıklamada ''Çünkü internet artık cebe girecek. Bunların en temeli ise görüntülü görüşme, interaktif oyun, dijital cep televizyonu gibi artık 3G ile ilgili internette bir arama yaptığınızda karşınıza çıkacak olan popüler uygulamalar. Sınırsız bir uygulama imkânına sahip olduğumuz bu yeni teknolojiyle, insan yaratıcılığının sınırlarını zorlayan birkaç örnekten söz edebiliriz. Bu yeni dönemde benim kişisel olarak ilgimi çeken, çok popüler olacağını düşündüğüm, konum tabanlı uygulamalar. Dünyada 2010 yılı itibari ile 1 milyar adet GPS'li telefon olacak. Örneğin kullanıcının konumuna bağlı olarak geliştirilen reklâm, sohbet, arkadaşlık uygulamaları.'' dedi.

Garajınızı cep ile açın

Garajınızı cep ile açın

Önümüzdeki 10 yıl içindeki cep telefonlarındaki gelişmeler hakkında ön görüde bulunan Uzelli, bu gelişmelerden ilkinin cep telefonlarının kredi kartı gibi kullanılması olacağını ön görüyor.

Güney Kore ve Japonya'da uygunlanan kredi kartı yerine cep telefonu uygulamasını yazılımlarla geliştirip, OGS'den geçmek için veya sinamaya gitmek için kullanılabilceğini belirtiyor ve ekliyor ''Ya da cep telefonunuzla garaj kapınızı açıp veya şirket çalışanlarınızın mesailerini takip edebileceksiniz'' dedi.

Bu gelişmeler sayesinde artık kumanda ihtiyacının azalacağını belirten Uzelli, patronların çalışanları da takip edebileceğini böylece çalışanları hakkında daha rahat bilgi toplayabileceklerini anlatıyor.

Okuyucu Yorumları