Garip bir Apple hikayesi daha...

Apple'ın neyi, neden reddettiğini kestirmek zor: İşte basit bir uygulama ve garip bir ret nedeni...

Garip bir Apple hikayesi!

YourHead yazılımın sahibi, serbest geliştirici Isaias Carew, App Store'da iPad'ini analog bir saate çevirebilecek bir uygulama arıyordu. Ancak ücretsiz kaliteli bir analog saat uygulaması bulamayan Carew çareyi böyle bir uygulamayı yazmakta buldu.

Bir gecelik çalışma sonrasında iPad'i için, tam istediği gibi basit, sade ve güzel bir analog saat uygulaması yazan Carew bunu başkalarıyla paylaşmak için App Store'a başvurdu. Apple'dan birkaç gün sonra gelen mesaj Carew'in beklemediği, hatta ne anlama geldiğini bile çözemediği türdendi; "Uygulamanızı gözden geçirdik ve bu uygulamanın en düşük seviyede kullanıcı işlevi içerdiğini saptadık."

Bunun yalnızca bir saat uygulaması olduğunu düşünen Isaias yine de bu cevabı kendine göre yorumladı ve uygulamasında biraz değişiklik yaptı: Kapatılabilir bir "tik-tak" sesi ve varsayılan modda kapattığı iPad uyku zamanlayıcısını yeniden çalışır hale getirmek. App Store'a yeniden başvuran Carew yeniden aynı cevabı aldı.

Analog ya da dijital saat uygulaması iPad'lerde çok azken, Apple'ın, Carew'in zararsız uygulamasını neden reddettiğini anlamak güç. Ama Apple bu, neyi neden reddedeceği hiç belli olmuyor...

Okuyucu Yorumları