Gartner: PC'lerde en kötüyü henüz görmedik!

Bu rapor, dibe vurduğu söylenen PC'lerin henüz en kötüyü görmediklerini söylüyor!

En kötüyü henüz görmedik!

Gartner'ın tahminlerine göre 2016, bilgisayar satışlarının dibe vurduğu bir sene olacak. Teknolojiyle ilgili kayıtları inceleyen ve analizler yapan firmaya göre akıllı telefonların satışında da büyük bir artış gözlemlenmeyecek, artış yalnızca yüzde 7 oranında olacak.

Rapor, toplam cihaz sevkiyatının 2016'da 2,4 milyara ulaşacağını, yani önceki seneye göre yüzde 0,6 artış göstereceğini söylüyor. Tahminlerin en önemli noktası ise PC piyasasının 2016'da kayda değer bir düşüş yaşayacağını söylemesi. Tahminlere göre PC piyasasında 2016'da 284 milyon birim satış yapılacak. 2015'te bu sayı 289 milyon idi. Bununla birlikte PC satışları 2018'de 306 milyona yükselecek. Ancak bu yükseliş, geleneksel PC'lerin düşüşünün duracağı anlamını taşımıyor. Tam tersine bu alanda düşüş devam edecek ancak "ultramobil" olarak adlandırılan cihazların yükselişi, PC pazarına nefes aldırtacak.

Gartner'ın tahminlerine göre büyümekte olan piyasalarda akıllı telefon satışları artmaya devam edecek, ancak bu daha düşük bir hızda gerçekleşecek. Rapor, 2019'da 150 milyondan fazla kullanıcının akıllı telefon yükseltmelerini erteleyeceğini, cihazların sundukları işlevler ve fiyat daha çekici bir hale gelmeden yeni bir telefon almayacağını söylüyor.

Gartner, telefonlardaki artışın yavaş olmasının nedeninin fiyatları düşürmeyen ve 50 doların altında "yeterince iyi" bir telefon sunmayan akıllı telefon üreticileri olduğunu belirtiyor.

Okuyucu Yorumları