Gates insan dışkısından üretilen suyu içti!

Geleceği düşünen Bill Gates, insan dışkısından üretilen içme suyunu kendisi test etti!

Dışkıdan üretilen suyu içti!

Bill Gates ve Gates Vakfı, yıllardır pis suyu içmeye hazır hale getirecek bir çözüm arıyor. Dünya üzerinde 2,5 milyarın üzerinde insanın temiz, güvenilir içme suyuna erişimi bulunmuyor. Şimdiye Gates Vakfı, kanalizasyon atığını suya, elektriğe ve steril küle dönüştüren Janicki Omniprocessor ile en iyi çözümü bulmuş görünüyor.

Sistem, Janicki operatörünün atığı belirli bir ücret karşılığında satın alıp, onu elektik olarak geri satmasına izin veriyor. Plan çılgın gibi görünse de Gates Vakfı'nın kaynakları, onu hayata geçirmeye yetebilir. Ancak elbette öncelikle makinenin çalıştığını göstermek gerekiyor.

Bunun için bir video hazırlayan vakıf, dışkının suya ve elektriğe dönüştürülürken hangi aşamalardan geçtiğini tek tek gösteriyor. Videoda makineye giren insan dışkısının 5 dakika içinde temiz suya dönüştürülüp Gates tarafından içildiği de gösteriliyor.

Gates, YouTube sayfasında yeterli kadar iyi atık dönüştürme tesislerine sahip olmayan yerlerde bu teknolojinin önem kazanabileceğini söylüyor. Dünya üzerindeki çoğu kaynağı olduğu gibi suyu da hızla tükettiğimizi düşünürsek, geleceğimiz muhtemelen çöpleri dönüştürerek geçecek.

Makinenin nasıl çalıştığını ve Gates'in makineden çıkan suyu test ettiği anı videomuzda izleyin!

Okuyucu Yorumları