Gazelle Next Türkiye yollarında

Rusya'nın en popüler markası Gazelle Next Türkiye'den Dünya'ya ihraç edilecek.

Gazelle Next Türkiye'de

Rusya'nın en büyük ticari araç markası olan ve Mersa Otomotiv Distribütörlüğü'nde Türkiye'de de üretim yapan GAZ, en yeni modeli Gazelle Next'i Türkiye pazarına sundu. İstanbul Park'ta Türkiye prömiyeri gerçekleştirilen Gazelle Next, çok avantajlı fiyatı, düşük işletme maliyeti, 3 yıl veya 150 bin kilometre garantisi, 20 bin kilometre bakım aralığı ve yakıt ekonomisi ile dikkat çekiyor. Düzenlenen tanıtımda ayrıca, otomobiller, kamyonetler, kamyonlar ve VAN tipi araçlarla pistlerde yaptığı heyecan dolu akrobatik gösteriler ile dünya çapında üne kavuşan Kazakistanlı 3 pilottan oluşan Tarabanko Takımı'nın Gazelle Next araçlarla Formula 1 pistindeki gösterileri de izleyenleri büyüledi.

GAZ Group CEO'su Vadim Sorokin, Gazelle Next'in Türkiye prömiyerinde yaptığı konuşmada, Türkiye'deki yatırımlarının ihracat açısından büyük önem taşıdığına dikkat çekerek şunları söyledi; "En yeni ürünümüz olan Gazelle Next hafif ticari aracı Türk müşterilerimize sunmaktan mutluluk duyuyoruz. Yeni aracımız konforu, fonksiyonelliği ve en düşük sahip olma maliyetini aynı anda müşterilerimize sunacak. Parçalarımızın yüzde 30'unu Türkiye'den alıyoruz. Next, taşıyanlara daha fazla performans ve maliyet avantajı sağlayacak. Next, sadece Türkiye'de değil, Türkiye'den tüm dünyaya satılacak. Türkiye'de var olmamızın sebebi bu ülkenin potansiyeline inanmamız ve buradan dünyaya açılacak olmamızdır."

GAZ Group Satış ve Pazarlama Direktörü Oleg Markov da, Yeni Next ailesine 375 milyon dolardan fazla yatırım yaptıklarını kaydederek, "Uluslararası pazarlarda rahatlıkla rekabet edebilecek olan yeni modellerimiz ile ana hedefimiz ihracatımızı artırmak. Aynı zamanda Rus pazarında kapsamlı olarak uyguladığımız Assistance hizmetini Türk pazarında da uygulamaya başlayacağız. Bu sistem ile müşterilerimize araç çekiş desteği, servis desteği ve kaza gibi durumlarda hukuk desteği sağlayacağız" şeklinde konuştu.

Mersa Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Adil Gören, yaptıkları yatırımın Türkiye için büyük önem taşıdığına dikkat çekerek "4 yıl önce aldığımız karar ve 2 yıl önce başlattığımız yatırım sonucunda bu seviyeye ulaştık. Next'in üretimi ve Türkiye'den ihracatı ekonomimize katkı sağlıyor. Rusya'nın en büyük ticari araç markası olan Gaz'ın farklı modellerinin üretimini Türkiye'de de gerçekleştiriyoruz. Ürettiğimiz son modelimiz olan Next'in sağlamlığı başta olmak üzere taşıma kapasitesi, teknolojisi, kaliteli satış sonrası hizmetleri, ekonomik kullanım maliyeti, konforu ve ciddi bir fiyat avantajı mevcut. Rusya'da önemli bir yeri olan GAZ Ticari Araçlar ve Mersa Otomotiv'in yarattığı sinerji ile sektörümüzde önemli bir rol üstleneceğimizi düşünüyorum" dedi.

GAZ Ticari Araçlar Türkiye Genel Müdürü Cengiz Tiryakioğlu da, Mersa Otomotiv Distribütörlüğü'nde Türkiye'de üretim gerçekleştiren GAZ markası ürünleriyle Türkiye'nin her bölgesinde olmak istediklerini belirterek "Üretime başladıktan çok kısa bir süre sonra bayi sayımızı 24'e, yetkili servis sayımızı ise 38'e çıkardık" diye konuştu. Tiryakioğlu ayrıca şunları ekledi;

"Mersa Otomotiv olarak GAZ markasıyla Türk otomotiv yan sanayi sektörünün yüksek gücü kullanılarak, yerli parçaların entegrasyonu ile beraber ürettiğimiz araçlar GAZ grubun en iyi araçları olacaktır. Yerlilik oranımız yüzde 30'la ulaştı ve bunu bir yıl içerisinde yüzde 40'a çekmek istiyoruz. 2015 yılı pazar payı hedefimiz yüzde 7, satış adeti hedefimiz ise 1500 adet olacaktır. Denizbank ile yapılan işbirliği sonucunda müşterilerimize avantajlı ve çeşitli finans olanakları sunacağız. 42.400 TL'den başlayan fiyatlarımız ile rakiplerimizden yüzde 25-30 daha avantajlı fiyatlara sahibiz. Ayrıca yeni yatırımlarımız, Adapazarı'ndaki tesisimizi genişletmek üzerine olacaktır. Gaz Ticari Araçlar olarak Next modelimizin donanım açısından da rakiplerine kıyasla bir eksikliği olmayacaktır. Birikimimiz, tecrübemiz ve markamıza olan güvenimiz ile bunu başarabileceğimize, hem iç pazarda hem de ihracatta kendimize sağlam bir yer edineceğimize inancım tamdır."

Gazelle Next Türkiye yollarında

Gazelle Next Türkiye yollarında

Euro 5 normlarına uygun, 120 beygirlik güçlü Cummins turbo 2,8 lt. dizel motor, ZF direksiyon sistemi, Bosch ABS fren sistemi, Tirsan Kardan, HL Jantaş, Petlas gibi dünyaca ünlü yerli ve yabancı komponentlerle üretilen Gazelle Next, kolay sürüş imkanı ile ağır yol koşullarındaki başarısıyla göz dolduruyor. Rahat ve ferah iç kabini ile mükemmel sürüş imkanı sunan Gazelle Next, konforu ve fonksiyonel teknik çözümleri ile de beklentileri karşılıyor. Hidrolik direksiyonu, ısıtmalı-elektrikli dikiz aynaları, hız sabitleyici ve yol bilgisayarı ile Gazelle Next en gelişmiş teknolojik donanımlarıyla öne çıkıyor.

Türkiye'de üretilecek olan Gazelle Next galvanizli gövdesi, her türlü üst yapının kolaylıkla uygulanabildiği monoblok şasisi, rakipsiz dönüş yarıçapı ve avantajlı yakıt tüketimi ile ticareti bilen herkesin aracı olacak. Ergonomik yapısına paralel olarak yüksek güvenlik donanımlarına sahip, 3,5 ton ağırlığı ve 20 m3'e varan yüksek taşıma kapasitesiyle en zorlu yol koşullarında bile mükemmel çözüm sunan Gazelle Next, ticari araç sektörüne yeni bir soluk getirecek.

Okuyucu Yorumları