Büyük GTA 6 sızıntısının arkasındaki isim gözaltına alındı

Geçtiğimiz günlerde GTA 6’ya ait olduğu iddia edilen 90’dan fazla videoyu internete sızdıran suçlu yakayı ele verdi.

GTA 6 sızıntısının arkasındaki isim yakalandı

Grand Theft Auto 6’nın geliştirme aşamasındaki ekran görüntülerinin ve hatta kaynak kodunun yakın zamanda sızdırılmasının ardından Rockstar Games, İngiltere Ulusal Suç Ajansı'ndan bir soruşturma talep etti ve bu da 17 yaşındaki bir gencin Londra'da tutuklanmasıyla sonuçlandı. Aslen Oxfordshire'lı olan genç, bilgisayar korsanlığı şüphesiyle gözaltına alındı ​​ve şu anda gözaltında tutuluyor.

Görüntüler geçtiğimiz pazar günü GTAForums'a sızdırılmıştı ve sözde bir "test derlemesinin" 90'dan fazla oyun içi videosunu içeriyordu. Bu saldırının, yakın zamanda Uber'in sistemlerine de erişim sağlayan aynı grup tarafından yapıldığı biliniyordu. Yakalanan gencin de bu grubun bir üyesi olduğu düşünülüyor.

Rockstar, saldırının GTA 6’nın gelişimini etkilemeyeceğini geçtiğimiz günlerde, saldırıdan 1 gün sonra açıklamıştı. Sızıntılar, iki ana kahramanın yanı sıra yoğun söylentilere sahip Vice City ortamının olacağını doğruladı. Ek olarak, Red Dead Redemption 2'den mekanikler ve GTA 5'ten yer tutucu varlıklar, görüntüler boyunca dikkat çekiyordu.