Geeksphone'dan NSA'dan bile koruyan telefon!

Eğer bu cebe sahip olursanız, herkesin canını sıkan önemli bir problemde sadece gülüp geçeceksiniz!

Özellikleri sıradan, ama...

NSA'nın gizlilik ihlallerinden sonra gizlilik konusu, Mobil Dünya Kongresi'nin (MWC 2014) önemli konuları arasında olacak gibi görünüyor. İspanya merkezli cep telefonu üreticisi Geeksphone'un gizliliğe önem veren telefonu ise şimdiden kendini gösterdi. Geeksphone ismini firmanın Firefox OS'lu telefonlarından tanıyoruz.

NSA'nın internette yaptıklarınızı, arkadaşlarınızla yazıştıklarınızı ve fazlasını takip ettiğini bütün dünya öğrendi. Son bir söylentiye göre NSA, internete bağlı olmayan cihazları bile takip edebiliyordu. Bunun gibi gizlilik ihlallerinin tarihe karışmasını isteyen Geeksphone ise, sadece özel metin mesajları alıp göndermeye, korumalı olarak konuşmaya izin veren, teknik özellikleri iddiasız bir telefon ortaya çıkarıyor.

Telefon, internette izinizi bırakmadan dolaşmanız için VPN'den ve Android'in özelleştirilmiş sürümü PrivatOS'tan faydalanıyor. Bu sistem, mobil şifreleme firması Silent Circle ortaklığı sayesinde geliştirilmiş. Geeksphone, zamanla BlackBerry ve Samsung Knox gibi güvenli telefonlara ve güvenlik sistemlere rakip olmayı umuyor.

Fiyatı henüz bilinmeyen telefon için 24 Şubat'tan itibaren MWC'de ön-sipariş alınmaya başlanacak.

Okuyucu Yorumları