Geleceğin Android'ine şimdiden geçmenin yolu!

Android 5.0'ın çıkmasına daha çok var. Ama bu araçlar size şimdiden geleceğin Android'ini sunuyor!

Şimdiden Android 5.0!

Favori mobil işletim sisteminiz Android ise muhtemelen siz de bir sonraki büyük Android güncellemesini uzun zamandır bekleyenlerdensiniz. Ancak Google'ın güncellemesini bekleyerek zaman öldürmenize gerek yok; Android'i daha iyi hale getirmek için hemen, şimdi yapabileceğiniz birçok şey var.

Kilit ekranına kısayol ekleme

Lockscreen Free ve GoLocker gibi uygulamalarla kilit ekranınıza daha fazla kısayol ekleyebilirsiniz. Bu arada Cyanogenmod gibi ROM'ların her türlü kilit ekranı kısayolunu desteklediğini söyleyelim.

Sadece gerektiğinde devreye giren kilit ekranı

Google'ın patentlerinden biri, konum tabanlı kilit ekranı denetimini anlatıyordu. Sadece siz dışarıdayken devreye giren, evdeyken (veya ofistekyen) devre dışı kalan bir kilit ekranı, harika bir fikir olabilir ancak bu bir yenilik değil. Tasker ve Secure Settings gibi uygulamalar, bu işlevleri uzun zamandır sunuyorlar ve cebinizi root'lamak için size oldukça geçerli bir sebep veriyorlar.

Daha iyi uyarılar ve fazlası

Daha iyi uyarılar ve fazlası

Daha iyi uyarılar

Cebimizin üzerinde bize bekleyen uyarılarımızın olduğunu gösteren LED ışığı şüphesiz işimize yarıyor. Ancak Moto X gibi bazı yeni cepler, ekranınız kapalıyken ekranda beliren bazı uyarılar gösterebiliyorlar.

Ücretsiz bir uygulama olan DynamicNotifications, size Android 4.0 ve üzerinde aynı işlevi sunabiliyor. Üstelik AMOLED ekrana sahipseniz, bu işlev pilinizi daha az harcayacak demektir.

Devamlı sesli denetim

Moto X'in en önemli özelliklerinden bir tanesi, ona herhangi bir zamanda sesli komut verebilmeniz. Moto X, bunu özel donanımı yoluyla yapıyor, yani Moto X'te "OK, Google Now" demenizi bekleyen bir işlemci çekirdeği var. Ancak bu işlevi diğer telefonlara getirmek imkansız değil.

Pil ömründen bir miktar feda ederek benzer işlevi Open Mic+ For Google Now ile elde etmeniz mümkün.

Akıllı profiller

iOS 6'daki "Beni rahatsız etme" modu, gece yarısı gelen bir mesajla uykunuzun bölünmemesi için harika bir çözüm. Ancak doğru uygulamayla daha fazlasını elde edebilir, Wi-Fi, veri, NFC, GPS, ses seviyesi gibi ayarları konumunuza ve yaptığınız işe göre otomatik olarak değiştirebilirsiniz.

Llama gibi uygulamalar, konumunuza bağlı olarak farklı profillere geçiş yapmanıza izin veriyor.

Okuyucu Yorumları