Geleceğin ekranları böyle mi olacak?

Dokunmatik ekranlara çağ atlatacak yeni ekran teknolojileri, ortaya çıkmaya başladı!

Dokunmatik ekranda yeni çağ!

Dokunmatik ekranlar yavaş yavaş tüm çevremizi sararken elbette bu teknoloji yolunda halen aşılması gereken engeller var. Bunlardan biri LCD ekranların "dokunmatik" olarak rahatlıkla kullanılabildiği, fakat çizim için halen yeterince hassas olmadıkları yönünde. Fakat Sharp, tanıttığı yeni ürünüyle bunu başarmış olabilir.

Geçtiğimiz gün Tokyo'da düzenlenen bir etkinlikte gösterilen kapasitif dokunmatik paneller arasında çok sayıda prototip sunuldu. Bunlar arasına pek çoğu büyük geniş "yazı tahtalarından" oluşuyordu. Etkinlikte Sharp da kendi protipini sergileme şansı buldu. 70 inç büyüklüğünde LCD ekrandan oluşan çizim ekranını tanıtan Sharp, demo gösterimi için uzak doğululara özgü geneleksel bir fırça kullandı. Böylece ekranın çizime ne kadar duyarlı olduğunu gösterme şansı bulan Sharp, bu ekranların önümüzdeki dönemde yaratıcılık, eğitim ve iş amaçlı dijital yazı tahtaları olarak kullanılabileceğini düşünüyor.

Öte yandan bir başka yenilikçi ekran teknolojisini de tanıtan Sharp, bu ekranıyla yazar kasa ekranlarına yeni bir bakış açısı kazandırıyor. Yazar kasa ekranına NFC takviyesi yapan Sharp, böylece ayrı bir ödeme terminaline olan ihtiyacı kaldırıyor. NFC ödeme kartını ekrana dokunduran müşteri, ödemesini NFC teknolojisini kullanarak yapabiliyor. Bu cihazların da gelecekte otomatlarda, market ve benzeri alışveriş noktalarında kullanılabileceği düşünülüyor.

Sharp, yeni ekranlarını 2016 yılında seri üretime geçirmeyi planlıyor.

Okuyucu Yorumları