Geleceğin telefon ekranları böyle olacak!

Yakın bir gelecekte telefonlarımızın ekranları, bugünkü ekranlardan çok farklı olacak. İşte kanıtı!

İşte geleceğin ekranları!

Kıvrılabilen teknolojiler, gelecekteki hayatımızda önemli bir yere sahip olacak gibi görünüyor. Henüz tam anlamıyla hazır olmasalar da, bu alandaki gelişmeler ümit verici. Son olarak bir İngiliz firma, bükülebilen cihazlara çok yakın olduğumuzu gösterdi.

MWC 2016'da FlexEnable standında sergilenen ekran teknolojileri, heyecan vericiydi. Tam renkli ekranlara sahip bu cihazları kıvırıp bükebiliyor, dilediğiniz gibi esnetebiliyordunuz. LCD ekranı bir kahve bardağının etrafına sarabilirken transistörlü cihazı bir kurşun kaleme sarmanız mümkün olabiliyor.

Geleceğin telefon ekranları böyle olacak!

Kalem gibi ince bir nesneye sarılabilen ekranlar, cihaz üreticileri için yepyeni olanakların, eşsiz ürünlerin kapılarını açıyor. FlexEnable, otomobillerin kontrol panolarındaki ekranları kavisli, daha şık görünümlü ekranlarla değiştirme planları da var.

Geleceğin telefon ekranları böyle olacak!

Teknoloji pahalı gibi görünse de firmaya göre telefonlarımızda, tabletlerimizde ve akıllı saatlerimizde kullanılan teknolojilerden önemli bir fiyat farkı yok. Çinli üreticilerle ortak çalışan FlexEnable, ekranı kullanan ilk ürünlerin yaklaşık 18 ay içinde piyasada olacağını söylüyor.

Okuyucu Yorumları