Geleceğin telefonlarına terabyte dopingi!

Geleceğin telefonlarında terabyte'larca bellek görmeye hazır mısınız? Bizce hazırlanmaya başlayın!

Ceplere terabyte'larca bellek

Bugün, 3 GB beleğe sahip bir akıllı telefon büyük bir sansasyon yaratabilir ancak bilim insanları yakında bu rakamların çok komik görünmesini sağlayacak gelişmelere imza atıyorlar. Rice Üniversitesi'ndeki bilim insanları RRAM ismi verilen yeni bir bellek teknolojisi üzerinde çalışıyorlar.

Bu yeni teknoloji oda sıcaklığında ve sıradan materyaller kullanılarak yüksek kaliteli üretim yapmayı mümkün kılıyor. İçindeki boşlukların metal ile doldurulduğu silikon oxide materyali sayesinde bilim insanları daha önceki RRAM denemelerinden 100 kat daha az enerji harcayan ve daha hızlı çalışan bellek modülleri oluşturabiliyorlar. Üstelik bu modüller yüksek ısı sorunu da yaşamıyor Bu yeni teknikle, bir posta pulu boyutu içine 1 TB veri yerleştirmek mümkün oluyor. Böylece mobil cihazlar için çok ideal bellek ve depolama ürünleri yaratılabilecek. Terabytlar'ca belleği olan mobil cihazlar, artık elimizdeki canavar bilgisayarlara dönüşebilecek.

Üniversitedeki araştırmacılar teknolojiyi üretime dökmek için üreticilerle görüşmeye başladılar bile. Çok yakında dev kapasiteli RAM'ler görürsek şaşırmayalım.

Okuyucu Yorumları