Geleceğin Windows'una bakış!

Bütün kullanıcıların hayatını değiştirecek: Microsoft'un "özel tim"inden, geleceğin Windows'u!

Geleceğin Windows'una bakış!

Microsoft Windows 7'nin başarısının keyfini sürerken, işletim sisteminin geleceğine yönelik çok önemli bir projeyi de süratle yürütüyor.

Günümüzün ve geleceğin önemli farklarından biri de her evde bir değil birden fazla bilgisayar olması. Herkesin cebinde, çantasında, evinde, işinde bir bilgisayar bulmak mümkün.

Aynı kullanıcı, farklı donanımlar üzerinde bilgisayar kullanmayı gün boyu sürdürüyor. İşte bütün bu donanımlar üzerinde çalışan Windows sürümlerinin ve uygulamaların platformdan platforma sorunsuz çalışması; bir arada, kullanıcıya süregelen bir tecrübe sunması için Midori geliştiriliyor.

Midori, eski Windows olmayan bir kernel üzerine kurulu Windows çalışması.

Ne zaman?

Ne zaman?
Bulut bilgi işlem sistemleriyle de bağlantılı

Dağıtılmış uygulama mimarisini desteklemek için geliştirilen Midori sayesinde cep telefonu, tablet ve dizüstü PC, masaüstü PC farkı olmadan uygulamaların sorunsuzca çalışması, kullanıcıların hayatının kolaylaştırılması amaçlanıyor.

Bu projenin üzerinde Microsoft'un çok özel bir takımı çalışıyor, bu uzmanlar işletim sistemi mimarları ve Windows'un geleceğini belirleyecek teknolojiler üzerinde çalışıyorlar.

Microsoft'un önümüzdeki günlerde yeni cep telefonlarını tanıtırken, ufaktan da olsa Midori'den daha fazla bilgi vermeye başlayacağı tahmin ediliyor.

CHIP Online'ın yorumu:

Mevcut Windows mimarisi uzun seneler kullanılmaya devam edecek. Belki de Midori'nin Windows 8'in kod adı olduğu açıklanacak, belki de Microsoft Midori'yi gelecek Azure olarak konumlandıracak. Ama önemli olan şu, Windows 8 ya da Midori, Microsoft'un uzun vadeli planları. Yani Windows 7'yi etkilemeyecek, Microsoft XP'den sonra yakaladığı yükselişi sabote etmeyecek.

Microsoft'tan Windows olmayan işletim sistemleri...
Windows'un halefi: Midori

Okuyucu Yorumları