Gelecek iPhone'lar Furian ile "Uçacak"

Kısa süre önce tanıtılan Furian GPU, gelecek iPhone'ları gerçek bir grafik ve VR canavarı yapabilir!

Gelecek iPhone'lar, Furian ile "uçacak"

Imagination Technologies'in geliştirdiği yeni PowerVR grafik çip seti Apple'ın gelecek iPhone'larına ciddi bir görsel destek sağlayacak.

Imagination, 2010'da duyurulan Rogue'dan sonra ilk büyük grafik yapısı olan Furian'ı duyurdu. iPhone 7 şu anda Rogue grafik çip setine sahip. Furian sayesinde gelecek iPhone'lar 4K ve yapay gerçeklik uygulamalarını destekleyecek. Imagination'un yaptığı açıklamaya göre Furian, Series8XT gibi yeni PowerVR ekran kartlarında da kullanılacak.

Çip setinin lisansı çoktan yapıldı ve 2018'den itibaren mobil cihazlarda bulunması bekleniyor. Apple, PowerVR grafik çip setini iPhone için özel olarak değiştiriyor, yani bu grafik imkanları gelecek yıl kullanılabilir hale geleceği anlamına geliyor.

iPhone 7'nin grafik çipi PowerVR GT7600'dan yola çıkarak geliştirildi, o da Rogue üzerine geliştirilmişti. Altı çekirdeği olan çip seti, 900MHz ile çalışıyor ancak kısa zaman araklıklarıyla grafik performansını arttırabiliyor. Ayrıca bazı Android cihazları da PowerVR grafik teknolojisini kullanıyor.

Furian, daha fazla grafik çekirdeği, daha kısa yollar ve daha uzun süreli performans artışı sağlayacak. Yeni grafik çip seti ayrıca daha az yer kaplayacak ve daha yüksek eşzamanlama oranlarına sahip olacak. Bu özelikler sayesinde yeni iPhone cihazları oldukça ciddi bir performans desteği alacak.

Furian 4K video ve bilgisayarlar için yapay gerçeklik alt yapısını sağlıyor. Teknoloji ayrıca sinir ağlarını ve otonom arabaları da desteklemek için tasarlandı. Rogue'a kıyasla %35 daha yüksek performans gösteren Furian, oyunlarda %70 ile %90 arası gelişme sağlıyor.

Imagination'ın rakipleri arasında Mali ile ARM ve Adreno ile Qualcomm var. Ayrıca Nvidia da mobil cihazlar için grafik çipleri üretiyor.

Okuyucu Yorumları