Gelecek, Mobil İşletmelerin Olacak

Sybase ve Intel’in üst düzey yöneticileri, teknolojilerin birleşmesini ve geleceğin mobil işletmelerini tartıştılar. 2006’da, mobil işletmeler pazarında bir patlama bekleniyor.

Gelecek, Mobil İşletmelerin Olacak

Sybase ve Intel, teknoloji dünyasındaki birleşme eğilimini ayrıntılarıyla inceleyerek bu eğilimin, kablosuz işletmelerin habercisi olduğunu açıkladı. Sybase Başkanı John Chen, teknolojideki birleşmeye dikkati çekerek bunun kablosuz altyapı pazarında bir patlamaya işaret ettiğini belirtiyor. Yakın geçmişte hazırlanan bir ARC Group raporuna göre, mobil işletme pazarının, 2009’da 177 milyar dolar olması bekleniyor.

Chen şöyle devam ediyor: “Başta harcamalar daha çok altyapıya yapılıyordu. Artık, yaygın mobil uygulamaların izlerini her yerde görüyoruz. ABD’nin önemli şehirlerinde, neredeyse her noktada kablosuz genişbant ve GSM teknolojileri bulunuyor. Önümüzdeki iki yılda, işletmelerin çoğunun kablosuz teknolojileri benimseyeceğini tahmin ediyoruz.”

Chen, İnternet tabanlı kurumsal bilgi işlemde yeni bir teknoloji devriminin başında olduklarını söylüyor ve ekliyor: “Intel ve Sybase, müşterilerinin yeni teknolojilerden faydalanmalarını sağlamak için birlikte çalışıyor. Bunun için, bilgi işlem departmanlarının yeni fırsatları değerlendirebilmesine ve rekabet gücü kazanmasına yardımcı olacak çözümleri ve yol haritasını sunuyoruz.”

Chen’in ifadesine göre, gerek işyerlerindeki bireylerin mobil teknolojileri benimsemeleri, gerekse işletmelerin kablosuz teknolojileri yaratıcı bir biçimde kullanması, yeni çağın gelişimi için gerekli ortamı oluşturuyor.

Intel Başkan Yardımcısı John Davies ise pazarın, OEM (orijinal parça üreticileri) faaliyetlerine dayalı gelişmenin ilk evresine çoktan girdiğini belirtiyor ve kablosuz teknolojilerle uyumlu dizüstü bilgisayarların satışının artmaya devam edeceğine inanıyor.

Davies şöyle devam ediyor: “Intel, kablosuz akımın ve altyapı yaratımının ön saflarında bulunuyor. Kurumsal bilgi işlem ortamında kablosuz cihazların önem kazandığını görüyoruz. Sybase ile birlikte çalışarak müşterilere bilgi ve cihaz yönetimi, mobil veritabanı ve güvenlik çözümleri sunuyoruz. Bu da iş modelini değiştiren müşterilerin sayısını artırıyor. Söz konusu başarılar, kablosuz teknolojinin ve mobilitenin, insanların çalışma şekillerini dönüştürdüğünü kanıtlıyor.”

Okuyucu Yorumları