Gelecek yıl "süper hızlı" cepler geliyor!

1.2 Ghz hızındaki Galaxy S II'yi unutun; Samsung'un gelecek planlarında çok daha fazlası var!

"Süper hızlı" cepler geliyor!

Akıllı telefon devlerinden olan Samsung'un, gelişmekte olan akıllı telefon piyasası için, gelecek sene 2 GHz'lik çift çekirdekli işlemcilere sahip akıllı telefonlar planladığı ortaya çıktı. Samsung tarafından konu hakkında resmî bir açıklama gelmemiş olsa da, Güney Kore kaynaklı Daum.net'in hazırladığı rapora göre Samsung, önümüzdeki sene var olan işlemci hızını iki kat artırarak 2 GHz'lik bir işlemci hızına ulaşmayı planlıyor.

İsmi açıklanmayan üst düzey bir Samsung yöneticisinin Daum.net'e vermiş olduğu demeç şu ekilde: "Önümüzdeki sene akıllı telefonlarımızda 2 GHz hıza sahip olan işlemciler kullanmayı planlıyoruz. Bu sayede akıllı telefonlarımız, normal bir bilgisayarın işlem gücüne sahip olabilecekler."

Geçtiğimiz Eylül ayında 1 GHz kapasiteye sahip olan, Orion isimli işlemcisini tanıtan Samsung, beraberinde 2011 için olan planlarını da açıklamıştı.

Samsung'un kendi üreteceği 2 GHz'lik çift çekirdekli işlemcilerin, diğer telefon üreticilerine de satılabileceği söyleniyor. Samsung'un bu yeni işlemcileri bir Exynos modeli altında tanıtacağı düşünülüyor. Bilindiği gibi ilk Exynos işlemcisi 1 ya da 1.2 GHz'lik çift çekirdekli yonga, Galaxy S2'nin işlem ihtiyacını karşılayacak.

Okuyucu Yorumları