Gelmiş geçmiş en büyük 8 Wikileaks sızıntısı!

Sır gibi saklanan ancak Wikileaks'ten kaçamayan en büyük 8 sızıntıyı bir araya getirdik...

Tarihin en büyük sızıntıları!

Dünyanın en önemli sitesi şu an ne Facebook, ne Google ne de Twitter. WikiLeaks, devletlerin dünya üzerindeki gizli planlarını açığa çıkarıyor ve daha önce eşi pek görülmemiş bir şekilde gerçeği ortaya koyuyor.

"Gerçekleri korkmadan ve tarafsızca yayınlamak" sloganıyla Wikileaks, geçtiğimiz günlerde açıldığından beri ortaya çıkardığı en büyük sızıntılardan birini yayınladı ve bunun ardından Amerika'ya ait toplam 251,287 belge, torrent'ten indirilebilir hale geldi.

Fakat bu WikiLieaks'ın ilk yayınladığı belge değil ve son olmayacağı da açık. Bu yazımızda sizinle WikiLeaks'ın dört yıllık hayatındaki gelmiş geçmiş en büyük sızıntıları paylaşıyoruz.

Scientology, BNP üye listesi ve savaş günlükleri

Scientology, BNP üye listesi ve savaş günlükleri
Gizli tarikatın nasıl işlediğini Wikileaks ortaya çıkardı

1. Scientology açığa çıkarıldı

Dünyanın en gizli dinlerinden biri olan 'Scientology', bilimkurgu yazarı 1952'de Ron Hubbard tarafından kuruldu. Hollywood seçkinlerinin tercih ettiği din ve Scientology kilisesinin ne yaptığı uzun süre gizli tutuldu.

Wikileaks "gizli scientology 'incilleri'" olarak yayına sunduğu belgelerle dinin yapısını ve hiyerarşisini ortaya çıkardı.

2. BNP üye listesi yayınlandı

İngiliz Ulusal Partisi'nin üye listesini ve yaşamını nasıl sürdürdüklerini yayınlayan Wikileaks'ın listesini indiren üyeler, pek memnun değillerdi. Liste kimlerin BNP'ye göç karşıtı tutumu için para sağladığı açığa çıkıyordu.

3. Afgan savaş günlükleri

Birçokları tarafından Amerika Birleşik Devletleri'nin kazanamadığı düşünülen savaşın günlüklerinde sivillerin ölümü ve işkencelerden bahsediliyordu.

Sarah Palin, iklim araştırması ve diplomatik kriz

Sarah Palin, iklim araştırması ve diplomatik kriz
İklim araştırmasında şu anki teorilerle uyuşmayan bilgiler ört bas edilmişti

4. Sarah Palin'in e-posta hesabı hack'lendi

Birleşik Amerikalı siyasetçi Sarah Palin, wikileaks'a verilen bilgilere göre iş mesajlarını kişisel Yahoo hesabını kullanarak gönderiyordu. Bu küçük bir hata olsa da, Amerikan idaresinde yer alan bir kişinin bu yolla e-posta göndermesi yasak.

5. Diplomatik kriz

Geçtiğimiz günlerde yayınlanan 250.000 belge, türünde gelmiş geçmiş en büyük sızıntılardan biri. Sızan bilgiler arasında Arap milletlerinin Amerika'ya İran'ı bombalaması için yalvarmasından, Çin ve Kuzey Kore arasındaki yakınlaşmaya her şey var.

6. İklim araştırması

2009'da ortaya çıkarılan iklim değişikliği hakkındaki 1.000 e-posta ve 2.000 belge, şu anki teorilerle uyuşmayan bilgilerin gizli tutulduğunu gösterdi.

Web sansürü listeleri ve Bilderberg Grubu

Web sansürü listeleri ve Bilderberg Grubu

7. Web sansürü listeleri

Wikileaks, farklı ülkeler tarafından engelleme yapılan sitelerin listelerini yayınlamasının ardından 2009'un Mayıs ayında Avustralya'da engellenmişti.

Wikileaks Avustralya'da artık engellenmese de ancak Avustralya iletişim ve basın müdürüğünün listesini yayınlaması nedeniyle Avustralya tarafından protesto edilmişti.

8. Bilderberg Grubu'nun ortaya çıkarılması

Yıllık olarak yapılan Bilderberg toplantılarıyla ilgili yayınlanan bilgiler ilgi çekiciydi. Bu sızıntı, Bilderberg'in ilk defa açığa çıkarılması bakımından önemli olsa da kişilerin isimlerini içermediğinden eksik kaldı.

Okuyucu Yorumları