Gençler, Google'ın çok "havalı" olduğunu düşünüyor...

Yeni bir araştırmaya göre gençler, Google'ın daha "havalı" olduğunu düşünüyorlar!

Google mı daha "havalı", Apple mı?

Gençler arasında "havalı" olarak tanımlanan şeyler hızlı bir şekilde değişebilmekte. Öyle ki bazen gençlerin tek gün içerisinde on farklı şey ile heyecanlandıkları söylenebilir. Ancak yeni bir araştırma, gençlerin bazı markalar hakkında kesin fikirleri olduğu konusunda oldukça ısrarlı gözükmekte.

Bu araştırmada dikkat çeken önemli bir nokta ise, Google'ın Apple'dan daha "havalı" olarak gözükmesi. Bu ayrıntının dikkat çekmesinin en büyük sebebi ise araştırmanın Google tarafından sunulmuş olması.

(Google, bu karara ulaşmak için üç farklı anket düzenletmiş durumda. Bu anketler Mayıs 2016 ve Temmuz 2016 tarihleri arasında gerçekleştirildi ve 13-17 yaş aralığındaki ABD'li gençler ile 18-25 yaş aralığındaki ABD'li genç yetişkinleri içermekteydi.)

Hatta eğer bu ankete inanılırsa Google'dan daha havalı olarak gözüken sadece iki marka var: Netflix ve en tepede yer alan YouTube. Bu da Google'ın sahip olduğu bir firma.

Apple ise Nike ile beraber daha alt sıralarda yer almakta. Bu iki önemli markanın önünde ise Doritos, Xbox, Oreo ve GoPro'nun yanı sıra, yine Google'ın sahibi olduğu Chrome yer almakta.

Apple ise konu hakkında bir yorum yapmış değil.

Ancak bu anketler ile aynı düşünceyi paylaşmayan bazı araştırmalar da bulunmakta. Örneğin bir yıl ara ile yapılan Piper Jaffray genç anketleri, sürekli olarak gençlerin iPhone'a hayran olduklarını ve Android'i sevmediklerini gösteriyor.

Tabi ki bu Google anketi de teknoloji dünyasındaki en havalı şeylerin sanal/güçlendirilmiş gerçeklik, akıllı telefonlar ve "iOS ile ilgili her şey" olduğunu kabul etmiş durumda. Bu noktada da Apple markası hakkındaki sonuç sorgulanabiliyor. Acaba gençler iOS'un Apple olmadığını mı düşünüyorlar?

Ayrıca bu ankete göre Facebook'un yapması gereken daha çok çalışma bulunuyor. Görünene göre Facebook, listede Walmart, Verizon, Nestle ve Costco gibi (henüz) Google'ın sahip olmadığı pek çok firmanın altında yer almakta...

Okuyucu Yorumları