Gene Munster: Apple Smart TV, 2016'da gelecek

Apple'ın çok konuşulan ancak bir türlü gerçek olmayan ürünü, 2016'da gerçekten gelecek mi?

Bu sefer olacak mı?

Apple Smart TV'yle ilgili şimdiye kadarki tüm tahminlerinde yanılan Gene Munster, çok konuşulan cihazla ilgili yeni bir tahminde daha bulundu. Piper Jaffery analisti, bu kez Apple'ın TV setine iki sene vererek işini şansa bırakmadı.

Munster daha önce 2011'de televizyonun 2012'de ortaya çıkacağını söylemişti. Bunun ardından Munster 2013'te, cihazın 2014'te tanıtılacağını iddia ederek bir başarısız tahmine daha imza attı. Business Insider 2014 Ignition Conference'ta konuşan analist, bu sefer önceki tahminlerini de dikkate alarak temkinli davrandı ve Apple'ın önemli ürünleri arasında 3-6 yıl bulunduğunu söyledi.

Apple Watch'un piyasaya sürüleceği, Apple Pay işlevlerinin genişletileceği 2015, Apple için yoğun bir sene olacak. Bu yüzden bir televizyon seti tanıtımak için 2016, uygun bir zaman olabilir. Her sene 220 milyon televizyon satıldığına da değinen Munster, Apple'ın piyasanın sadece yüzde 10'unu elde etmesi halinde, yılda 22 milyon TV satabileceğini söylüyor. Munster'a göre Apple'ın televizyonun fiyatı, 1.500 dolar civarlarında, yani benzer TV'lerden iki kat daha pahalı olacak.

Okuyucu Yorumları