General Mobile Türkiye'de üretecek

General Mobile, Türkiye'de cep telefonu üretecek. İşte Bu önemli gelişmenin detayları...

Cepler Türkiye'de üretilecek!

General Mobile Inc., Türkiye'yi üretim üssü olarak seçti. Ulaştırma bakanı sn. Binali yıldırım üretimi başlattı ve tesisin açılışını yaptı. Cep telefonu üretiminde Türkiye'de yeni bir dönem başlıyor. General Mobile markalı cep telefonları Türkiye distribütörü Gençcell'in girişimi ile Türkiye'deki üretimi başladı.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım açılış töreninde "Bu yeni ve yerli bir heyecana ortak olmak benim için büyük bir bahtiyarlık. Bu heyecana tanıklık eden sizleri saygıyla selamlıyorum." diyerek konuşmasına başladı. Yıldırım sözlerini şöyle sürdürdü; "Sadece kaynağın yerli olması yetmez. Paradigmanın yerli olması lazım, tasarımın yerli olması lazım; teknoloji kültürden, sosyal hayattan, topluma yön veren değerlerden bağımsız değil. Kullandığımız araçlarının dilinin yaşadığımız toplumun diliyle örtüşmesi lazım. Onun için bilişim alanında, bilişim teknolojisi alanında nerde bir kıpırdanma varsa biz de Bakanlık olarak oradayız. AR-GE Yasası çıkardık, teşvik ediyoruz. Yeni projelere ihtiyacımız var. Tasarlayan ve üreten beyinlerin ortak girişimine ihtiyacımız var. Özellikle yazılım alanında çok önemli bir beyin gücüne sahibiz. Bunun değerlendirilmesi için de her fırsatta destek olacağımızı açıklıyoruz. 2023 Hedefimizde Türkiye Enerji ülkesi olduğu kadar, ulaşım ülkesi olduğu kadar bilişim ülkesi olmasını da önemsiyoruz." dedi.

Her yıl ülkeye 125 milyon cep giriyor

Her yıl ülkeye 125 milyon cep giriyor
Üretim bandı

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, bugüne kadar ülkeye 10 milyonu kayıt dışı olmak üzere 125 Milyon cep telefonu girdiğini ve her bir telefon için asgari 100 Dolar çıktı hesabı yapıldığında ortaya çıkan rakamın 13 Milyar Dolar olduğunu vurguladı. Yıldırım konuşmasını şu sözlerle tamamladı; "Türkiye'de üretilecek cep telefonu, kaynağın ülkede kalmasının yanında, üretim aşamasında yüzlerce, bakım aşamasında binlerce kişinin istihdamını sağlayacak. Ben bu hayırlı hizmete emek veren herkesi tebrik ediyor, pek çok açıdan öncü ve örnek olacağına inanıyorum."

General Mobile Türkiye'deki üretimini ANEL Grup Şirketlerinden ANELES'in tesislerinde gerçekleştirecek. Türkiye'de çift sim kartlı cep telefonu pazarında önemli yere sahip olan firma, Türk teknoloji tarihinde yeni bir sayfa açarak 3 yılda 3 milyon adet cep telefonu üretecek.

General Mobile cep telefonlarının üretimi yaklaşık 20 milyon dolarlık yatırım ile kurulan 7500 m2'lik tesislerde gerçekleştirecek. Türkiye'de teknoloji üretimi ve teknoloji üretimine yatırım yapılmasının en iyi örneklerinden birisi olan, geliştirdiği çift sim kartlı telefonları ile kısa zamanda önemli bir pazar payı elde eden General Mobile'ın, ANELES ile işbirliği Türkiye'de cep telefonu üretimi ile teknolojide yeni bir dönemin de başlangıcı olarak gösteriliyor.

Avrupa, Rusya, Ortadoğu ve Güney Afrika'ya ihraç

Avrupa, Rusya, Ortadoğu ve Güney Afrika'ya ihraç
Üretimde Aneles hizmet sağlıyor

Türkiye cep telefonu pazarında 3. marka konumunda olan General Mobile için Türkiye'de üretilecek cep telefonları Avrupa, Rusya, Ortadoğu, Güney Afrika ve Türkiye'nin komşu ülkelerine ihraç edilecek.

Cep telefonu piyasasına girdiği 2006 yılından bu yana GSM pazarındaki önemli bir nişi değerlendirerek başarılı bir satış grafiğine ulaşan General Mobile, bu süre içinde 700 bin adet çift sim kartlı cep telefonu satışını gerçekleştirdi.

GSM teknolojisi alanındaki gelişmeleri yakından takip eden General Mobile, modellerini kendi AR-GE çalışmalarıyla geliştiriyor ve güncelliyor.

Aneles hakkında
Anel Grup iştiraklerinden AnelEs 25 yıllık uluslararası deneyimi ile elektronik sektörünün lider firmalarına, elektronik ve elektromekanik kapsamında Ar-Ge den komponent tedariğine, elektronik devrelerin montajından, testleri ve bitmiş ürünlerin nihai müşteriye sevkıyatına kadar, komple üretim servis desteğinin yanı sıra PV panel üretimi, kart tamir ve kalibrasyon hizmetleri sağlamaktadır.

AnelEs ileri teknolojiye sahip üretim hatları ile müşterilerine 7 gün 24 saat esasında en küçük tüketici ürünlerinden, en karmaşık telekomünikasyon cihazlarına kadar her çeşit üretimi gerçekleştirme yeteneğine sahiptir. Yüksek kapasiteli üretimlerin yanı sıra askeri projeler gibi özel üretimleri, %100 kalite kontrol uygulayarak dış kaynak kullanmaksızın kendi bünyesinde gerçekleştirme gücüne sahiptir.

Basın bülteninden derlenmiştir

Okuyucu Yorumları