Genet, insansız deniz aracı ile CEBIT'te

Genet, kablosuz sensör ağları teknolojisini ve yeni uygulamalarını CeBIT 2008'de anlatıyor.<br />

İnsansız deniz aracı

Yeni nesil kablosuz duyarga (sensör) ve aktüatör ağlar, yardımlaşan objeler konusunda uzmanlaşan Genet üçüncü kez CeBIT Eurasia'da konuklarını ağırlıyor. CeBIT 2008'de Genet standında bulunan ürünler arasında değerli tesislerin çevre güvenliği için tasarlanan TEDAS yer alıyor. Ayrıca bir diğer önemli Genet teknolojisi olan Sualtı Duyarga Ağı Sistemi SADAS da SenseBoat isimli insansız deniz aracı ile uzmanlar tarafından uygulamalı olarak ziyaretçilere anlatılıyor.

TEDAS (Tesis Güvenliği Duyarga Ağı Sistemi):

Yüksek güvenirlik, etkin kontrol, kolay kurulum ve maliyet etkin özellikleri ile yeni nesil sensör ağ sistemi TEDAS, Genet tarafından gelişmiş bir teknoloji ve geniş kapsamlı saha tecrübeleri sonucunda ortaya çıkarıldı. TEDAS, çevre güveliğinde etkin çözümler sağlayan bir ürün olarak fuarda kullanıcıların tercihine sunuluyor.

TEDAS sistemi, tel örgü, panel çit, demir parmaklık gibi tüm fens tiplerine adapte edilebiliyor. Tasarımı ve üretimi Genet tarafından yapılan ve yeni nesil kablosuz duyarga düğümü olan "SenseNode" güvenliği sağlanacak bölge çevresindeki fens sistemine yaklaşık 20 metre aralıklarla yerleştiriliyor. Tesise zorla ve izinsiz girmeye çalışan yetkisiz kişileri tespit ediyor.

Sualtı Tespit ve Sınıflandırma Sistemi

Sualtı Tespit ve Sınıflandırma Sistemi

"SenseNode", fens sistemini kesme, tırmanarak üzerinden ya da kaldırarak altından geçme gibi hareketleri anında algılayarak önceden belirlenen merkezlere alarm ikazı gönderiyor. TEDAS sistemini oluşturan "SenseNode"lar günlük yaşamda meydana gelebilecek etkileri (top çarpması, tele yaslanma vs.) ya da olumsuz hava koşullarını (rüzgâr, yağmur, dolu vb.) sinyal işleme ile ayırıyor ve yanlış alarm vermiyor.

CeBIT 2008'de demo gösterimleri ile TEDAS'ı tanıtan Genet, sahip olduğu entegrasyon yeteneği ve yenilikçi tasarımlar neticesinde, kolay kurulum özelliğine sahip esnek ve yüksek güvenlikli sistemler üretiyor.

SADAS (Sualtı Tespit ve Sınıflandırma Sistemi):

Yüksek güvenirlikli yeni nesil ürünlerden bir diğeri olan SADAS su altında kullanılıyor. Sualtı hedeflerini, liman ve yaklaşma güvenliğini SenseBoat tarafından organize edilen SenseBuoylar ile gerçekleştiren sistem, CeBIT 2008'de "SenseBoat" isimli insansız deniz aracı ile uygulamalı olarak anlatılıyor.

Okuyucu Yorumları