Geniş ekran monitörlerin altın çağı...

Laptop satışları masaüstü PC'lere yetişti... Peki ama bu durum monitör satışlarını nasıl etkiliyor?

Laptop'a monitör desteği!

Son yıllarda giderek artan dizüstü bilgisayar satışları; 2008 yılında masaüstü bilgisayar satışlarını geçerek, pazarın yeni yönünü belirledi; 2009 yılında da trendin bu şekilde devam etmesi bekleniyor. Özellikle 15 inçin altındaki dizüstü bilgisayarların pazardaki egemenliği gün geçtikçe artıyor. Teknolojinin gelişmesi ile birlikte dizüstü bilgisayarlar ve dolayısıyla ekranları da giderek küçülüyor.

Son dönemde yapılan araştırmalara göre, tüketicilerin dizüstü bilgisayarlarda önem verdikleri özelliklerin başında hafiflik ve kolayca taşınabilme geliyor. Dizüstü bilgisayarlarda aranan diğer önemli özellikler ise küçük olması, bataryasının uzun süre dayanması ve her an her yerde rahatça internete bağlanabilmesi.

Samsung Electronics Türkiye IT Satış ve Pazarlama Müdürü Barış Kestep, tüketicilerin her geçen gün daha bilinçli tercihler yaptığını söyleyerek, özellikle dizüstü bilgisayarların tüketiciler açısından en çok ilgi gören ürünlerin başında geldiğini vurguladı. Kestep; "Dizüstü bilgisayarların satışları her geçen gün daha da artıyor. Tüketiciler tercihlerini birçok fonksiyonu barındıran küçük ebatlı dizüstü bilgisayarlardan yana kullanıyor. Pazara sürdüğümüz ultra mobil X360, X460 dizüstü ve NC10 mini dizüstü bilgisayarlar ile bu ihtiyaca en uygun cevabı vermeye çalışıyoruz. Ebatların küçülmesiyle, daha rahat ve verimli bir çalışma ortamı yaratmak için hayatımıza yeni giren bir kavram da dizüstü bilgisayarları geniş ekran monitörlerle birlikte kullanmak. Samsung Monitör ailesi geniş ürün yelpazesi ile son kullanıcılara en uygun seçenekleri sunuyor " şeklinde konuştu.

Laptop'lar ile büyük monitörler tercih ediliyor

Laptop'lar ile büyük monitörler tercih ediliyor

Taşınabilirlik ve hareketiliğin öneminin arttığı günümüz iş ve teknoloji dünyasında masaüstü bilgisayarlar yerlerini giderek küçülen dizüstü bilgisayarlara bırakırken, çalışma ortamının daha rahat ve verimli hale getirilmesi için geniş ekran monitörler masalarda dizüstü bilgisayarların yanında yerlerini alıyor. Çift ekranla çalışmayı tercih edenler, dizüstü bilgisayarları ile mobil olmaktan vazgeçemeyen ama aynı zamanda evlerinde ya da ofislerinde çalışırken, oyun oynarken ya da film seyrederken daha geniş ekran kullanmak isteyenler verimliliği ve çalışma kalitesini artımak için dizüstü bilgisayarlarının yanına geniş ekran monitörleri ekliyorlar.

Barış Kestep, Samsung'un tüketicilere 17 inçten 26 inçe kadar her amaca ve her zevke uygun monitörler sunduğunu belirterek, özellikle T serisi LCD TV monitörlere olan ilginin güç geçtikçe arttığını bildirdi. Kestep; "Samsung monitörler, tasarımı ve teknolojiyi aynı noktada buluşturuyor. Animasyon, oyun ve film görüntülerinde mükemmel sonuç veren monitörler, maksimum performans sağlıyor. Full HD televizyon olarakta kullanılabilen T240HD ve T260HD modelleri; yüksek görüntü kalitesi ve çevre dostu özellikleri ile dikkat çekerken, sadece masaüstü bilgisayarların değil, dizüstü bilgisayarların da vazgeçilmez parçası olmaya aday." dedi.

Samsung Electronics önümüzdeki dönemde de pazara tasarımı ve teknolojik özellikleri ile fark yaratan modeller sunmayı hedefliyor. 2009 yılı ikinci çeyrek sonu itibarı ile 4 -5 farklı modeli Türk tüketicilerin beğenisine sunacak olan Samsung Electronics Türkiye, bu yıl da monitör pazarındaki liderliğini sürdürmeyi hedefliyor.

Basın bülteninden derlenmiştir.

Okuyucu Yorumları