George R.R. Martin Trump'ı Kral Joffrey'e benzetti

George R.R. Martin, Başkan Trump'ın Kral Joffrey'e benzediğini söyledi...

"Trump Joffrey'e benziyor"

HBO'nun Game of Thrones filmindeki karakterlerin hepsi kurgusal bir toprakta iktidar için savaşıyor, ancak serinin yaratıcısı George R.R. Martin de gerçek dünya siyasetinde bazı paraleller gördüğünü belirtiyor.

New York Times tarafından karakterlerinden hangisinin kendisine Başkan Donald Trump'ı en fazla hatırlattığı sorulduğunda, Martin ilginç bir cevap verdi.

Martin, Times'ın stil dergisi T ile yaptığı röportajda "Kampanya sırasında bile ben Trump'ın bana Joffrey'i çok hatırlattığını söyledim," cümlesini kurdu. Röportaj, 21 Ekim baskısında yayınlanacak ve şu anda çevrimiçi olarak görülebiliyor.

Ancak Martin'in sebeplerinin tam olarak övgüsel olduğu söylenemez.

Martin, "Aynı düzeyde duygusal olgunluğa sahipler" diyor. "Ve Joffrey herkese kral olduğunu hatırlatmayı seviyor. Ve ona her şeyi yapma yeteneği verdiğini düşünüyor. Ve biz Westeros gibi mutlak bir monarşi değiliz. Biz bir anayasal cumhuriyetiyiz. Ancak Trump, bunun ne anlama geldiğini biliyor gibi görünmüyor. Başkanlığın ona her şeyi yapma gücü verdiğini düşünüyor. Ve böylece, evet, Joffrey, Trump'tır."

Jack Gleeson'un canlandırdığı Kral Joffrey Baratheon, Cersei Lannister ve ikiz kardeşi Jaime'nin en büyük oğluydu ve babasının Kral Robert Baratheon olduğunu düşünüyordu. Joffrey, acımasız zalimliği ile tanınıyordu ve kendi düğün bayramında öldürüldü.

Martin, dizinin günümüz jeopolitiğiyle nasıl bağlantılı olduğu gibi diğer tartışmalı sayılabilecek sorulara cevap vermedi ve diğer önemli karakterlerini gerçek hayattaki politik figürlerle eşleştirmeyi reddetti. Ancak modern liderlerin kendi fantastik dünyasından neler öğrenebileceği sorulduğunda bir yanıtı bulunuyordu.

"Elbette bir noktada, kralın adaletle ilgili olduğu basit ifadesi veya bir kralın ne için var olduğu soruluyor" Martin, ABD'nin kralları olmasa da, duyguların aynı olduğunu belirtti.

"Bu, görev yaptığınız ofisten ayrılırken, insanlara hizmet vermek ve ülkeyi ofise geçtiğiniz zamana göre daha iyi bir şekilde bırakmakla ilgili." diyor. "Bu, ofis için çalışmaya ya da herhangi bir kamu hizmetinde bulunmaya karar veren herkesin en önemli ilkesi olmalı. İşleri daha iyi hale getiriyor musunuz? İnsanlara hizmet etmek için oradasınız, kendinize veya yardımcılarınıza hizmet etmek için değil."

Martin, HBO gösterisinin yaklaşan final sezonu için herhangi bir ipucu açıklamadı ya da The Winds of Winter serisindeki uzun zamandır beklenen bir sonraki kitap hakkındaki ipuçlarını sunmadı. Ancak televizyon dizisinin 'büyük başarısının onunun için bir sürpriz olduğunu' itiraf etti.

Martin, "Taht Oyunları sadece başarılı bir TV şovu değil, dünyanın en başarılı televizyon programı oldu." dedi. "Ve kimsenin bunu tahmin etmesinin bir yolu yok, ve ben kesinlikle beklemedim, hayır. Ama eğlenceli oldu."

Taht Oyunları'nın 2019 yazında HBO'ya dönmesi bekleniyor...

Okuyucu Yorumları