Gerçeğe dönüşemeyen 7 garip Apple cihazı!

Apple'ın bu 7 ürünü, gerçeğe dönüşüp satılamayacak kadar acayipti!

Gerçek olmayacak kadar garip!

Apple dendiğinde akla MacBook Pro, iPhone, iPad gibi çok başarılı ürünler gelse de ABD'li şirketin tarihinde tüketicinin ilgisini çekmeyi başaramayan sayısız ürün var. Bu yazımızda ise toplu üretim aşamasına ulaşamayan, en garip 7 Apple fikrini bir araya getirdik!

Macintosh "Bashful": Bashful, birer klavye ve kalemle gelen bir tablet prototipiydi.


Çift ekranlı workstation: Bashful gibi bu çift ekranlı prototip, 1980'lerin başlarında ortaya çıkmıştı. Tasarımcısı da Bashful'u tasarlayan Hartmut Esslinger'ın ta kendisiydi.


Sekizgen iPhone: Apple, iPhone'un şu anki gibi yuvarlak köşeli olmasına karar vermeseydi, etrafta buna benzer iPhone'lar görebilirdiniz.


MacPhone: Apple Snow White 1 Tablet Mac ve Apple Snow White 3 Macphone, 1982 ve 1984'te, iPhone ve iPad'den çok daha önce geliştirilmişti. Ancak Apple bu garip tablet-telefonları piyasaya sürmek yerine Macintosh'a yoğunlaşmayı tercih etti.

Köşeli iPhone ve 2 garip Apple fikri daha!

Köşeli iPhone ve 2 garip Apple fikri daha!

Köşeli iPhone: N90 adındaki bu prototip, Apple ve Samsung arasındaki dava sırasında ortaya dökülen incilerden bir tanesi.


Bilek bilgisayarı: Apple markasını taşıyan bir saat fikri hiç de yeni değil. 1991'de ortaya çıkan Time Bend, CEO John Sculley'in gösterdiği bir konseptten bir ibaretti ve muhtemelen bir prototipe hiç dönüşmedi.


Dikey monitör: "Konsept 2" olarak adlandırılan bu ilginç PC, kola şişesinden ve Studebaker'dan ilham alıyor, Amerikan hayatını yansıtmayı amaçlıyordu. En dikkat çeken parçası ise herhalde dikey monitörüydü.

Okuyucu Yorumları