Gerçek olmasını isteyeceğiniz 10 konsept!

Geleceğin telefonlarını hayal eden tasarımlardan en iyi 10 tanesini seçtik!

10 müthiş telefon tasarımı!

Bugün neredeyse her zevke uygun bir akıllı telefon bulmak mümkün. Tabi zevkinizin içerisinde siyah, dikdörtgen bir ekranın bulunması şartıyla.

Piyasada kavisli Galaxy S7 Edge, çift ekranlı LG V10 gibi sıra dışı birkaç telefon bulmanız mümkün. Ancak tasarım dünyası, bu kadarının yetersiz olduğunu düşünmüş olsa gerek, gerçeğe dönüşmeyi bekleyen sayısız çılgın konsept fikir var. Bu konseptlerden bazıları için henüz yeterli teknolojiye sahip değiliz, bazıları ise aşırı uçuk veya çok küçük kitleye hitap ediyor. Yine de seçtiğimiz konseptlerin görülmeye değer olduğunu düşünüyoruz.

1. Nokia Morph

1. Nokia Morph

Tasarlayan: Nokia

2008'lere dayanan Nokia Morph konsepti, bükülebilen, uzayabilen ekranı, saydam bileşenleriyle dikkat çekmeyi hala başarıyor.

2. iPhone Next G

2. iPhone Next G

Tasarlayan: Samuel Lee Kwon

Bilezikten sadece biraz daha büyük olan bu giyilebilir teknoloji, avuç içinizde büyük bir ekran oluşturabiliyor. Elinizin boyutlarıyla sınırlı olan telefonu kullanmak muhtemelen normal telefonu kullanmak kadar kolay olmayacak, ancak böyle bir fikrin denendiğini görmek bile güzel.

3. Mobile Script

3. Mobile Script

Tasarlayan: Mukomelov Studio

Esnek bir ekrandan faydalanan Mobile Script konsepti, uzatılarak tablete dönüşebiliyor. Cihazın kaplı olduğu "nano madde", güneş ışığını enerjiye dönüştürerek pil ömrünü uzatabiliyor.

4. Window Phone

4. Window Phone

Tasarlayan: Seunghan Song

Windows Phone ile karıştırmayın: Bu konsept, pencere gibi tamamen saydam bir telefon hayal ediyor. Telefon, hava durumuna göre görünüm değiştirebiliyor, örneğin karlı bir günde bir buz parçası gibi görünebiliyor.

5. Nexus P3

5. Nexus P3

Tasarlayan: Enrico Vicari ve Giuseppe Avanzato

Bazı yönleri bize LG G5'i hatırlatan bu konsept, üzerindeki yuva yoluyla donanım ilave etmenize izin veriyor. Cihazın üzerindeki kızağı açarak QWERTY klavyeyi veya gamepad'i ortaya çıkarabiliyorsunuz. İsterseniz klavye yerine 4,700mAh'lik pil kullanmanız da mümkün.

6. AUO Phone

6. AUO Phone

Tasarlayan: AUO

AUO, bükülebilme özelliğini bir kontrol mekanizması olarak kullanıyor. Örneğin ekranın kenarını bükerek kitabın sayfasını döndürebiliyor veya ekrana bastırarak resimlere yaklaşabiliyorsunuz.

7. Asus Z2 Poseidon

7. Asus Z2 Poseidon

Tasarlayan: Hege

Konsept telefonların çoğu yeni tasarımlara odaklanırken Asus Z2, ham güce önem veriyor. PC seviyesindeki Intel işlemciye sahip telefon, 6GB RAM ve 6.0 inç'lik devasa QHD ekranla geliyor. 6.000mAh'lik pil sayesinde oyuna başladığınız anda piliniz tükenmiyor; sıvı soğutma sistemi ise yoğun grafikler işlenirken elinizin yanmasına engel oluyor.

8. Philips Fluid

8. Philips Fluid

Tasarlayan: Dinard da Mata

Bazı yönlerden Nokia Morph'a benzeyen Philips Fluid daha gerçekçi bir telefon olduğundan yakın gelecekte gerçeğe dönüştüğüne şahit olabiliriz. Fluid, bir bilezik haline gelebiliyor veya normal bir telefon olarak kullanılabiliyor.

9. Mozilla Seabird

9. Mozilla Seabird

Tasarlayan: Billy May

Projektörlü telefonlar yeni bir fikir olmadığı kadar, gerçek hayatta da mevcutlar. Ancak Mozilla Seabird, biri masanızın üstüne klavyeyi yansıtmaya, diğeri ise duvara ekranı yansıtmaya yarayan iki projektörle geliyor. Seabird özellikle iş alanında ilgi görebilir.

10. Atlas Kinetic

10. Atlas Kinetic

Tasarlayan: Ricardo Baiao

Atlas Kinetic belki çok akıllı bir telefon değil ancak kinetik enerjiyle şarj olabiliyor. Akıllı telefonların çoğunun bir günü zor çıkardığı günümüzde her yerde şarj edebileceğiniz bir telefon, çok pratik olabilir.

Okuyucu Yorumları