Gerçek Windows 7 ve ekran görüntüsü "şaka"sı

İnternette dolaşan ve Windows 7'ye ait olduğu söylenen ekran görüntülerinin foyası ortaya çıktı.

Windows 7 "şaka"sı

ABD'nin San Diego şehrinde düzenlenen All Things Digital Konferansı'nda konuşan Gates, yeni Windows'un iletişim ve etkileşim konusunda benzersiz yenilikler içereceğini söyledi. Dokunmatik ekrana sahip bir sistem olan Dell Latitude XT üzerinde gösterilen yeni Windows'un demo versiyonu belki beklenenden çok daha az ipucu verdi, ama gelecekteki bilgisayarların klavye ve fare gibi şimdinin rakipsiz input araçlarının yerine sesli komutlar ve dokunmatik etkileşim gibi yenilikler içereceğini gösterdi. 2010 yılında piyasada olması beklenen yeni Windows, dokunmatik bir arayüz ile kullanılabilecek ve Bill Gates'in deyimiyle "sistemle kullanıcı etkileşimi radikal biçimde değişecek."

Microsoft'un Windows Experience Program Management bölümünün başkanı Julie Larson-Green tarafından yapılan tanıtım, multi-touch arabirimin neler yapabildiğini anlatması açısından oldukça önemliydi. Ancak birkaç ekran görüntüsü bekleyenler, ne yazık ki evlerine elleri boş döndüler.

Ekran görüntüsü yalanı
Bu arada, internette gezinmeye başlayan bazı ekran görüntülerinin Windows 7'ye ait olup olmadığı birkaç gündür tartışılıyor. Hatta bazı yerli ve yabancı kaynakta, adı açıklanmayan bir MS yetkilisinin bu görüntüleri onayladığı, ancak şu anki Windows 7'nin bu görüntülerden farklı olduğunu söylediği bile iddia ediliyor. Ancak bu ekran görüntülerinin (en azından çoğunun) kullanıcılar tarafından geliştirilmiş konsept çalışmaları olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Zira popüler resim paylaşım sitesi Devianart'ta küçük bir gezinti yapan herkes, Windows 7'ye ait olduğu iddia edilen bu ekran görüntülerine ulaşabilir. Ancak ulaştıkları görüntüler Windows 7 için tasarlanmış konsept çalışmalarından başka bir şey olmayacak. Dileyenler, yapılan çalışmalarla ilgili yapılan yorumları bile okuyabilir...

Kısacası heyecan yaratan görüntülerin neredeyse hepsi kullanıcılar tarafından yapılmış konsept çalışmaları ve Microsoft ile uzaktan yakından bir ilgileri bulunmuyor. Gerçek ekran görüntüleri elimize ulaşır ulaşmaz yine bu sayfalarda sizlerle paylaşacağız.

Okuyucu Yorumları