Gerçek Windows 8, sanal Windows 7...

Windows 7 için yazılan program ve oyunlar Windows 8'de nasıl çalışacak? Cevap içeride...

Gerçek Win 8, sanal Win 7...

Windows 8, kullanıcı arayüzü bakımından önceki Windows'lara göre önemli değişiklikler sunuyor. Peki geliştiriciler, hem Windows 8, hem de Windows 7'de çalışacak bir uygulama veya oyun yazmak istediklerinde bunu kolaylıkla başarabilecekler mi?

Microsoft, Orlando'daki TechEd konferansında bu sorunun cevabını detaylı bir biçimde verdi ve Windows 8'li bir PC'nin aynı anda Windows 7'nin sanal bir sürümünü çalıştırabildiğini gösterdi. Microsoft'tan Linda Averett tarafından gösterilen bir demo'da Windows 7 yazılımının sadece Windows 8'li bir PC'de çalışabilmesinden öte, Windows 8 ve Windows 7'yi ekranı bölerek aynı anda gösterilebildiği gözler önüne serildi. Averett, bu tür bir işlevin bir Windows 7 programının Windows 8'de aynı şekilde çalışıp çalışmadığını izleyebilmek açısından geliştiricilere faydasının dokunacağını söyledi.

Tanıtımda daha önceden hatırlayacağınız Windows 8'i USB sürücüsünden çalıştırmaya izin veren Windows To Go işlevi de gösterildi. Bilindiği gibi Windows 8'in bu işlevi, iş kullanımına yönelik sunulacak.

Okuyucu Yorumları