"Gidin ve imkansızı çözmeye çalışın!"

Microsoft bir süre öncesine kadar, bugün gerçeğe dönüştürdüğü hayalin imkansız olduğunu düşünüyormuş

Microsoft "imkansızı" başardı

Yeni Xbox One Deneyimi getiren güncelleme 12 Kasım'da yayınlandı ve kullanıcılar, geriye uyumluluk desteğiyle birlikte artık bir çok Xbox 360 oyununu Xbox One üzerinde oynayabilme şansına sahip oldular. Geriye dönük uyumluluk, PS4'e karşı Xbox One'ın en büyük kazançlarından biri sayılabilir.

Peki PS4'te olmayan bu özellik Xbox One'a nasıl geldi? Buna bazı bakımlardan Microsoft bile şaşırıyor. Xbox İngiltere Pazarlama Direktörü Harvey Eagle, yaptığı açıklamada "Size karşı dürüst olacağım, başlangıçta biz bile bunun imkansız olduğunu söylüyorduk - ama aslında hiç denememiştik bile. Ve bu özellik kullanıcılarımız tarafından talep edilen bir numaralı özellik olunca, Phil mühendislik ekiplerine imkansızı çözmeye çalışın talimatı verdi ve onlar, çözümle geri geldiler."

Bir Xbox sözcüsü, ekibin bir üyesinin Phil Spencer'a gittiğini ve geriye uyumluluk desteğini mümkün kılmanın bir yolunu bulduğunu söylediğini belirtti. Spencer'ın da buna karşı "git ve bunu gerçekleştir" şeklinde cevap verdiği ifade ediliyor.

Okuyucu Yorumları