Gigabit internet beklenen ilgiyi görüyor mu?

Uygun fiyatlı, süper hızlı internet hizmeti ister miydiniz? İnanılmaz ama istemeyenler var (mış!)

Gigabit internet isteyen?

ABD'de, Kansas City'de yaşayanların tadını çıkarabildiği "Gigabit internet" gerçekten de herkesin hayalini kurduğunu bir internet bağlantısı mı? İlk başta çoğu kişinin arzuladığı bir bağlantı gibi görünse de gerçekte kullanıcıların gigabit'i o kadar da umursamadığı söyleniyor; en azından Time Warner Cable CFO'suna göre durum böyle.

Morgan Stanley Teknoloji Konferansı'nda konuşan Time Warner Cable (TWC) CFO'su Irene Esteves, TWC abonelerinin sadece küçük bir bölümünün üst seviye internet hızlarına talip olduklarını söylüyor ve şöyle söylüyor: "Kullanıcılara Gigabit internet sağlamaya yönelik bir ihtiyaç görmüyoruz."

Bu iddia kulağa garip gelse de, aslında bir bakıma da doğru. Kullanıcılar neden gigabit internet istemiyorlar? Çünkü kullanıcılar gigabit'lik bağlantıyla ne yapacaklarını bilmiyorlar. Bundan da ötesi, Google'ın gigabit altyapısında herhangi bir sorun olmasa da, internetin geri kalan bölümü bu hızı destekleyecek kapasiteye henüz sahip değil. Dolayısıyla günlük bir kullanımda gigabit bağlantının, 50Mbps'lik bir bağlantıya göre herhangi bir avantajını göremeyebiliyorsunuz.

Dolayısıyla gigabit'in benimsenmesi için öncelikle ABD servis sağlayıcılarının ülkenin internet altyapısını geliştirmesi gerekiyor.

Okuyucu Yorumları