Gigabyte'tan DirectX 11'e tam destek!

Gigabyte, DirectX 11'i destekleyen yeni ekran kartı serisi Radeon HD5800'i duyurdu.

DirectX 11'e tam destek!

GIGABYTE TECHNOLOGY Co., Ltd., bugün, seçkin HD5870 serisi premium ekran kartlarını ve GIGABYTE farkıyla eklemiş olduğu teknolojilerini duyurmaktan memnuniyet duyar. GIGABYTE'ın GV-R587D5-1GD-B ve GV-R585D5-1GD-B ekran kartları, 40nm ve ileri GDDR5 bellek teknolojisine dayanan ATI RadeonTM HD 5800 Serisi Grafik İşlemcileri kullanılarak üretilmiştir. Bu yeni ve güçlü grafik işlemcileri, Microsoft DirectX 11, ATI Eyefinity Teknolojisi, ATI Stream (Akış) Teknolojisi, Quad modlu ATI CrossFireX çoklu grafik işlemcisi desteği ve PowerPlay başta olmak üzere birçok yeni özellik sağlamakta ve daha gerçekçi bir HD oyun deneyimi ile yüksek bir performans sunmaktadır.

GIGABYTE GV-R587D5-1GD-B ve GV-R585D5-1GD-B, sırasıyla 1600 ve 1440 akış işlemcisi ile gücü 2 teraFLOPS'un üstünde arttıran, ATI'nin en son teknoloji 2. Nesil TeraScale grafik motorunu barındırmaktadır. GV-R587D5-1GD-B ve GV-R585D5-1GD-B, sahip oldukları 1 GB GDDR5 bellek sayesinde, çalıştıkları aynı saat hızlarında, GDDR3 bellek pini başına iki katı daha fazla veri sağlamaktadır. ATI Eyefinity Teknolojisinden faydalanarak, her oyuncu tek bir ekran kartı ile 3 ekran çalıştırabilir ve görüntü alanını bütün ekranlara genişletebilir. Son kullanıcılar, ATI Eyefinity Teknolojisinin yenilikçi "wrap around" çok ekranlı özellikleri ile en üst seviyede oyun deneyimi yaşayabilir. Ayrıca, ATI Stream (Akış) Teknolojisinin kullanılmasıyla, her kullanıcı kolaylıkla fizik, yapay zeka, stream computing ve ışın izleme hesaplamaları için grafik işlemcisinin muazzam işleme gücünü kullanabilir ve görüntü kod çevrimi gibi en zorlayıcı görevlerin üstesinden oldukça hızlı bir şekilde gelebilir.

DirectX 11'e tam destek

DirectX 11'e tam destek

GIGABYTE GV-R587D5-1GD-B ve GV-R585D5-1GD-B, HD oyun deneyiminden herhangi bir ödün vermeden, her deneyimli oyuncunun isteklerini karşılayabilmek, aynı zamanda gerçekçi ve etkileyici 3D oyun efektleri sağlamak üzere Microsoft DirectX 11 için tam destek veren ilk ekran kartlarıdır. Oyuncular, Tessellation (Mozaik), HDR Texture Compression (HDR Doku Sıkıştırma), Multi-threading (Çoklu Kullanım) ve DirectCompute (Doğrudan Bilgisayar Kullanımı) gibi özellikler başta olmak üzere, DirectX 11 desteği ile çarpıcı 3D görsel efektlerin tadını çıkarabilirler. Microsoft DirectX 11, bilgisayarlarda oynanan oyunlar için yeni sanal gerçeklik seviyelerinde performans sağlamaktadır ve oyuncular, GIGABYTE GV-R5800 Serisi ekran kartları ile beklentilerinin ötesinde görsel kalitenin tadını çıkarabilirler.

GIGABYTE GV-R587D5-1GD-B ve GV-R585D5-1GD-B, bilgisayar ve monitör veya ev sinema sistemi arasında en iyi ses/görüntü bağlantısını sağlamak için, DisplayPort sinyallerini verebilme özelliğine sahiptir. Yeni nesil DisplayPort arayüzü; DVI, LVDS ve VGA gibi önceki nesil bağlantı seçenekleri ile karşılaştırıldığında 10.8Gbps bantgenişliği sağlayarak daha yüksek çözünürlükleri, daha zengin renk derinliklerini destekler ve kesinlikle çok daha iyi bir görüntü performansı sağlar. GV-R587D5-1GD-B ve GV-R585D5-1GD-B'ye eklenmiş olan DisplayPort bağlantısı ile, bugünün konsol oyun sistemleri tarafından sağlanamayacak benzersiz bir ses ve görsel deneyim sağlayarak, bilgisayar oyuncularının kendi geniş ekran ev sinema sistemlerinde en son oyunları oynamalarına imkan yaratır. Ayrıca, GIGABYTE GV-R5800 Serisi, ihtiyaç duyulduğunda en yüksek performans seviyesini sağlayan ve grafik işlemcisindeki talep seviyesi düşük olduğunda da güçten tasarruf eden ATI PowerPlay teknolojisi ile donatılmıştır.

Basın bülteninden derlenmiştir.

Okuyucu Yorumları