Gigabyte'tan overclock rekoru!

Sıcaktan tutuşan bir Intel Core i7 işlemci üzerinde sıvı soğuymayla bakın neler yaptılar...

Overclock'da şaşırtan rekor!

Anakart ve grafik kartları üreticisi Gigabyte Technology, Super Pi ve PiFast bencmarkları için yeni Intel Core i7 3930K işlemci rekorları üreten, Intel Core i7 3930K işlemci üzerinde en yüksek clock hızında rekor kırdı.

Bu rekorlar, mümkün olan maksimum 57x çarpanına ulaşmada ilk anakart olan GIGABYTE GA-X79-UD3 kullanılarak elde edildi.
Son zamanlarda çıkarılan F7 BIOS ve sıvı azot soğutma ile donatılmış, profesyonel bir overclocker olan Hicookie, Intel Core i7 3930K işlemci üzerinde 5,643.3 MHz (5.6GHz) ile inanılmaz bir clock hızına ulaşmayı başardı. Bu rekor clock hızına, Super Pi 1M ve 32M ve PiFast benchmarkları için rekor skorlar üreten F7 BIOS sayesinde daha önce görülmemiş 57x CPU çarpanı yapılandırmaları kullanılarak ulaşıldı.

GIGABYTE Anakart Pazarlama Müdür Yardımcısı Tim Handley konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Bu yeni dünya rekorları, mevcut X79 anakartlar üzerinde, GIGABYTE 3-yönlü dijital güç motorunun X79 serisi meraklısı platformlarda, nefes kesen performansı nasıl mümkün kıldığının altını çizmektedir. Ayrıca, bu başarılar, GIGABYTE X79 anakartlar için yeni F7 BIOS ve overclock performansı ile ilgili herhangi bir şüpheyi de ortadan kaldırmaktadır" dedi.

Basın bülteninden derlenmiştir.

Okuyucu Yorumları