Gişelerde zaman kaybetmeye son veriyor

NFC teknolojisi ile mobil biletlerde yeni bir dönem açacak bu site, bakın neler vadediyor!

Bunları NFC ile yapacak!

Türkiye'nin yeni etkinlik pazarı Biletino.com, özellikle NFC teknolojisinin kullanım kolaylıkları sayesinde kullanıcılara, ücretli-ücretsiz etkinlik oluşturabilecekleri, etkinliklerin dağıtım ve satışını yapabilecekleri bir platform sunuyor. Biletino.com'dan etkinlik bileti satın alan kullanıcıları bekleyen en büyük kolaylık ise dijital gişeler ile gişelerde zaman kaybetmeye son vermesi...

Taglon Teknoloji Geliştirme A.Ş. tarafından kurulan, Türkiye'nin yeni etkinlik pazarı olan akıllı mobil biletleme sistemi Biletino.com, günümüzün gelişen teknoloji imkanları ile günlük hayatı kolaylaştırıyor. Mevcut biletleme sistemlerine göre birçok avantajı olan Biletino.com; yurtdışında kendini ispatlamış bir iş modelinin tamamen yerli üretimi olarak karşımıza çıkıyor.

Dijital gişelerle hayat daha da kolaylaşıyor

Organizatörler için dijital gişe kurabilme imkanı, hızlı dağıtım ve mobil kontrol uygulamaları ile etkinlik yönetim kolaylığı sunan sistem ile fiziksel gişe uygularının hayatımızdan tamamen çıkarılması hedefleniyor. Mevcut biletleme sistemlerinden farklı olarak internet üzerinden satın aldığınız biletinizle gişelerde beklemeden doğrudan etkinliğe katılma, satın alınan biletin kaybolması halinde (başkası tarafından kullanılmadığı takdirde) yeniden temin etme avantajı sağlayan Biletino.com ile 5 kişilik organizasyonlardan 50 bin kişilik organizasyonlara kadar tüm etkinlikler için yapılması gereken tek şey ücretsiz olarak online üye olmak. Üstelik oluşturulan etkinliklerden hiçbir ücret talep edilmiyor.

Biletino.com nasıl çalışıyor?

Biletino.com nasıl çalışıyor?

Biletino.com nasıl çalışıyor?

Biletino.com'da etkinlik oluşturma, dağıtımını yapma ve sistemden bilet alma konusunda bilgi veren Taglon Teknoloji A.Ş. Yönetici Ortağı, Proje Yönetimi, İş Geliştirme ve Pazarlama Sorumlusu Cem Birol şöyle konuştu: "Etkinlik oluşturma sayfasından, etkinliğinize ait tüm detayları belirterek kullanıcılarınızın görebileceği profesyonel sayfanızı çok basit bir şekilde oluşturup sosyal ağlarda, iş ağınızda ya da katılımcıların e-posta hesaplarına etkinlik sayfanızın linkini paylaşabilirsiniz." Sadece bir tıkla etkinliğin herkese duyurulabileceğini belirten Birol, etkinliğin yayınlandığı an itibariyle bilet satışının da başladığını söyledi.

Cem Birol sözlerine şöyle devam etti: "Biletino'dan alınan biletlerin dağıtımı konusunda kullanıcının hiçbir şey yapmasına gerek kalmıyor. Biletino.com aynı zamanda İOS 6 işletim sistemi ile gelen passbooka entegre ilk bilet sistemi. Katılımcılar biletlerini nasıl almak istediklerine kendileri karar veriyor. İster e-posta, ister sms olarak biletlerini alabilirler. Çok yakında ise NFC ve passbook olarak da bilet dağıtımı gerçekleşecek."

Biletino mobil uygulamalarının işlevleri

Biletino mobil uygulamalarının işlevleri

Birol: "Akıllı telefon sahibi olmayan kullanıcılar ise cep telefonlarına kısa mesaj ile gelen PNR numarası ile doğrudan satın aldıkları etkinliklere katılabilecek. Taglon olarak biz, havayolu şirketlerinin uzun zamandır kullanmakta olduğu PNR numarasını mobil biletlemede de uygulamaya başladık. PNR numaranızı biletinizi almak için değil doğrudan etkinliğe katılmak için kullanıyorsunuz. PNR numarası düz metin özelliği taşıdığından tüm telefonlara giden mobil biletin içinde görülebilmektedir" dedi. Cem Birol şu anda akıllı mobil biletleme olarak kullanılan sistemin, önümüzdeki dönemde sadakat programları, personel giriş çıkışları gibi farklı alanlara da uyarlayacaklarını söyledi.

Organizasyon girişinde Biletino Mobil Uygulamaları ile katılımcıları hızla kontrol edin

Etkinlik yönetimini kolaylaştıran Biletino, organizatörler için geliştirilen iPhone ve Android uygulamaları ile kapı girişlerinde telefonlar birer kontrol cihazı haline geliyor. Uygulamayı desteklemeyen telefon sahipleri ise Biletino profillerinde 'etkinliklerim' bölümünden kapı girişlerini kontrol edebiliyor.

Eş zamanlı raporlama sayesinde tüm bilgiler kolayca elde ediliyor

Çevirim içi çalışan Biletino uygulamaları ile etkinlik katılımcılarının bilet alıp almadığını, giriş yapanların kimler olduğunu, katılımcıların bilgilerini eş zamanlı olarak kontrol edilip raporlanabiliyor. Biletino'da yapılan ücretli etkinliklerden hizmet bedeli alınmaktadır. Online üyeliğin ve ücretsiz etkinlik oluşturmanın ücretsiz olduğu Biletino'da, ücretli etkinlikler için %4,9 + 0,49TL + KDV oranında bir hizmet bedeli ödeniyor.

Okuyucu Yorumları