2001 yılında açılan GittiGidiyor için yolun sonu: eBay, GittiGidiyor’u kapatıyor

2011 yılında hizmete giren ve 2011 yılında çoğunluk hissesi eBay tarafından satın alınan GittiGidiyor kapanıyor. İşte GittiGidiyor için eBay tarafından açıklanan kapanma süreci...

GittiGidiyor kapanıyor

eBay, 2011 yılında çoğunluk hisselerini satın aldığı GittiGidiyor’u kapatacağını duyurdu. Böylece Türkiye internetinde online alışverişin önemli bir ismi olan ve 2001 yılında kurulan GittiGidiyor için yolun sonu gelmiş oluyor. Ayrıca eBay de, GittiGidiyor'u kapatarak Türkiye'deki faaliyetlerini sonlandırmış olacak.

eBay, GittiGidiyor’un kapatılma sürecinin ne şekilde ilerleyeceğini de açıkladı. Buna göre, satıcılar bugün itibarı ile GittiGidiyor’da yeni ürün listeleyemeyecek. 18 Temmuz’dan itibaren ise siteden yeni bir ürün almak mümkün olmayacak.

GİTTİ GİDİYOR NEDEN KAPANIYOR?

Peki, GittiGidiyor neden kapanıyor? eBay piyasadaki rekabetçi dinamikler sebebiyle bu kararı aldığını belirtti, bu dinamiklerin tam olarak ne olduğu ise detaylandırılmadı.

eBay’in ticari operasyonlarını küresel ölçekte düzenli olarak gözden geçirdiği aktarılan açıklamada, “eBay, bu zor fakat stratejik kararı pazardaki rekabet dinamiklerine dayanarak almıştır. eBay, platformun taşınmasına yardımcı olmak için GittiGidiyor alıcıları ve satıcıları ile yakın iş birliği içinde çalışacak ve günün ilerleyen saatlerinde onlarla daha ayrıntılı bilgi paylaşacak.” ifadelerine yer verildi.

Hesaplara 5 Eylül’e kadar erişim sağlanabilecek

Bugünden itibaren satıcıların yeni ürün listeleyemeyeceği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

“18 Temmuz’dan itibaren alıcılar yeni satın alımlar yapamayacak. Alıcılar ve satıcılar GittiGidiyor’daki ‘Hesabım’ sayfalarına 5 Eylül 2022’ye kadar erişim sağlayabilecek. GittiGidiyor’un kapatılmasının eBay’in 2. çeyrek veya tüm yıla ait sonuçları üzerinde önemli bir etkisi olması beklenmiyor. Referans olarak, GittiGidiyor, eBay’in 2022 yılının ilk çeyreği sonundaki konsolide aktif alıcı sayısına yaklaşık 4 milyon aktif alıcı ile katkıda bulunmuştur.”