Gizli bilgiler USB bellekte saklanırsa…

USB belleğine sahip çıkamayan hükümet: İngiltere gizli bilgiler içeren belleğin kaybolmasına gülüyor

Kaybolan USB bellek

Hükümetlere ait gizli bilgilerin kaybolması artık günümüzde alışık olduğumuz bir olay. Bu tür olaylara son örnek ise İngiltere'den geldi. İngiliz haber kaynaklarına göre, içinde 33.000 ciddi suçluya ait hassas bilgilerin bulunduğu bir USB bellek kayboldu. Habere göre bellekte ayrıca 10.000 öncelikli suçluyla ilgili bilgiler ve 84.000 mahkumun isim ve doğum tarihleri yer alıyor.

Kaybolma olayının gerçek anlamda bir kaybolma mı, yoksa hırsızlık mı olduğu gizemini koruyor. Ama İngilizler, ufak bir USB belleğe sahip çıkamayan hükümetlerini eleştirmekten geri kalmıyor.

CHIP Online yorumu:
Bu tarz olaylar insanın aklına çeşitli sorular getiriyor. Örneğin siz içinde hükümete ait gizli bilgilerin bulunduğu bir cihaz veya döküman bulsanız ne yaparsınız? Veya ne türlü gizli bilgilere ulaşmak istersiniz?

Bu kişisel sorulara ciddi bir ekleme daha yapalım... Hükümetler, gizli kalması gereken hassas bilgileri neden kolayca çalınabilecek laptop'larda ya da daha kötüsü, ufacık bir USB bellekte saklamayı tercih eder? Son zamanlarda sıklıkla yaşanan çalınma ve kaybolma olaylarından hiç kimse gerekli dersleri almaz mı?

Okuyucu Yorumları