Gizli bilgilerinizi içeren HDD'yi saklayın!

Özel dosyalar içeren sabit diskinizi Windows altında saklamak ister misiniz? Bu bedava araçla mümkün

Sabit diskinizi saklayın!

Yerel ağlar özellikle iş yaşamında, dosya erişimi konusunda son derece önemli. Fakat bu erişim haklarını kısıtlamak her zaman çok kolay değil. Eğer bir yerel ağa dahil olan bilgisayarınızda, başkalarının görmesini istemediğiniz özel dosyalarınızı bulunduruyorsanız, bu konuda bir şeyler yapmanız şart. Bir klasörü saklamak daha kolay ama ya saklamanız gereken bütün bir sabit disk ise?

İşte bu durumda No Disk Manager adlı ücretsiz ve oldukça etkili bir program imdadınıza yetişiyor. Kurulum gerektirmeyen programı çalıştırdığınızda karşınıza saklayabileceğini sabit disk'lerin harf karşılıkları geliyor. Bu pencereden isterseniz tek tuşla tüm sabit diskleri yerel ağınızdan saklayabileceğiniz gibi, dilerseniz sadece seçtiğiniz harf ile ifade edilen sabit diskleri de meraklı gözlerden gizleyebiliyorsunuz.

Daha sonra o sabit diske erişmek istediğinizde tek yapmanız gereken Başlat > Çalıştır yolunu izlemek ve içeriğini görüntülemek istediğiniz sabit diskin harf karşılığını yazarak Enter'a basmak. Örneğin D sürücüsünü görüntülemek istediğinizde Çalıştır satırına d:\ yazmanız ve Enter'a basmanız yeterli.

No Disk Managerbu adresten indirebilirsiniz.

Okuyucu Yorumları